12 °C Budapest

Levelet kaptál a banktól? Rengeteg pénzről van szó!

Pénzcentrum
2007. július 13. 09:30

Hatalmas postaköltséget jelent a kereskedelmi bankoknak a havi rendszerességű számlakivonatok és egyéb ügyfél-tájékoztató levelek postázása, a legtöbben ugyanis még nem tértek át az elektronikus értesítési megoldásra - derül ki a Napi körképéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Raiffeisen Bank postaköltsége havonta mintegy 60 millió forintot tesz ki, ezen tétel pedig évek óta a lakossági ügyfélszám növekedésével egyenes arányban emelkedik. A hitelintézet minden hónapban 1,5-2 millió forintot fordít futárszolgáltatásra is.

Az Erste Bank esetében a postaköltség tavaly az összes kiadás 1,7%-a volt, pedig a pénzintézet már most is elektronikus úton postázza a számlaleveleket.

Az OTP Bank kiemelte, hogy a postai díjak emelkedése is nagyban megdobta ezt a költségtételt, a legnagyobb hazai bank azonban igyekszik minél nagyobb mértékben igénybe venni a Magyar Posta által meghirdetett kedvezményeket, illetve elérni a legalacsonyabb postai árat.

A CIB Bank tapasztalatai némileg eltérnek konkurenseiétől, a banknál az elektronikus szolgáltatásokat igénybe vevők közül egyre többen elégszenek meg a könnyen lekérdezhető számlakivonatokkal és egyre kevesebben kérik a papíralapú elszámolást. A banknak a postai levelezésből eredő kiadásokat sikerült a működési költség 1%-a alá szorítania.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az UniCredit Bank a lakossági ügyfelek esetében tervezi az e-mailben kiküldött számlakivonatok bevezetését, a postaköltség megtakarítását pedig az árazásban is szeretnék majd érvényesíteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?