5 °C Budapest

Levelet kaptál a banktól? Rengeteg pénzről van szó!

Pénzcentrum
2007. július 13. 09:30

Hatalmas postaköltséget jelent a kereskedelmi bankoknak a havi rendszerességű számlakivonatok és egyéb ügyfél-tájékoztató levelek postázása, a legtöbben ugyanis még nem tértek át az elektronikus értesítési megoldásra - derül ki a Napi körképéből.

A Raiffeisen Bank postaköltsége havonta mintegy 60 millió forintot tesz ki, ezen tétel pedig évek óta a lakossági ügyfélszám növekedésével egyenes arányban emelkedik. A hitelintézet minden hónapban 1,5-2 millió forintot fordít futárszolgáltatásra is.

Az Erste Bank esetében a postaköltség tavaly az összes kiadás 1,7%-a volt, pedig a pénzintézet már most is elektronikus úton postázza a számlaleveleket.

Az OTP Bank kiemelte, hogy a postai díjak emelkedése is nagyban megdobta ezt a költségtételt, a legnagyobb hazai bank azonban igyekszik minél nagyobb mértékben igénybe venni a Magyar Posta által meghirdetett kedvezményeket, illetve elérni a legalacsonyabb postai árat.

A CIB Bank tapasztalatai némileg eltérnek konkurenseiétől, a banknál az elektronikus szolgáltatásokat igénybe vevők közül egyre többen elégszenek meg a könnyen lekérdezhető számlakivonatokkal és egyre kevesebben kérik a papíralapú elszámolást. A banknak a postai levelezésből eredő kiadásokat sikerült a működési költség 1%-a alá szorítania.

Az UniCredit Bank a lakossági ügyfelek esetében tervezi az e-mailben kiküldött számlakivonatok bevezetését, a postaköltség megtakarítását pedig az árazásban is szeretnék majd érvényesíteni.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?