Magas a gázszámla? Válts szolgáltatót, majd...

Pénzcentrum
2007. július 12. 09:30

Az Európai Uniós direktívának megfelelően július 1-je óta hazánkban is minden fogyasztó választhat, hogy melyik szolgáltatótól szeretné a földgázt venni. Elvben a lehetőség fennáll, a gyakorlati helyzet azonban teljesen mást mutat, ezért is nincs még tele a postaládánk a különböző szolgáltatók ajánlataival - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A lap munkatársa a Fővárosi Gázművek Zrt-nél próbálkozott, ahol az ügyintéző arra hívta fel a figyelmét, hogy az átállást az új szolgáltatónál kellene kezdeményezni, mert csak így lehet megoldani a folyamatos gázellátást.

Ezzel gyökeresen ellentétes a Magyar Energia Hivatal korábbi álláspontja, mely szerint a fogyasztónak a jelenlegi szolgáltatónál kell bejelentenie váltási szándékát, majd az ezt követő negyedik hónap első napjától tartozhat új szolgáltatóhoz. A Főgáz munkatársa szerint nem érdemes az olcsóbb ellátásban bízni, mivel az új szolgáltatónak a vezetékek bérleti díját is bele kell kalkulálnia az árba. Mint ismeretes a gazdasági tárca a piacnyitás fő pozitívumaként éppen az árcsökkenést nevezte meg.

A jelenlegi kusza helyzetet az okozhatja, hogy a váltás feltételeit szabályozó törvényt még nem fogadták el. A Főgáz munkatársa szerint a gyakorlati megvalósulás 2008 első felére tehető, ezt ígéri ugyanis a kormány. A törvény hatálybalépését követően azonban a szolgáltatóknak felkészülési időt kell biztosítani például a számlázási rendszer átállítására.

Az átállás valós lehetőségéről minden bizonnyal úgy értesülünk majd, hogy a szolgáltatók elkezdenek bombázni ajánlataikkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?