3 °C Budapest

Magas a gázszámla? Válts szolgáltatót, majd...

Pénzcentrum
2007. július 12. 09:30

Az Európai Uniós direktívának megfelelően július 1-je óta hazánkban is minden fogyasztó választhat, hogy melyik szolgáltatótól szeretné a földgázt venni. Elvben a lehetőség fennáll, a gyakorlati helyzet azonban teljesen mást mutat, ezért is nincs még tele a postaládánk a különböző szolgáltatók ajánlataival - írja a Magyar Nemzet.

A lap munkatársa a Fővárosi Gázművek Zrt-nél próbálkozott, ahol az ügyintéző arra hívta fel a figyelmét, hogy az átállást az új szolgáltatónál kellene kezdeményezni, mert csak így lehet megoldani a folyamatos gázellátást.

Ezzel gyökeresen ellentétes a Magyar Energia Hivatal korábbi álláspontja, mely szerint a fogyasztónak a jelenlegi szolgáltatónál kell bejelentenie váltási szándékát, majd az ezt követő negyedik hónap első napjától tartozhat új szolgáltatóhoz. A Főgáz munkatársa szerint nem érdemes az olcsóbb ellátásban bízni, mivel az új szolgáltatónak a vezetékek bérleti díját is bele kell kalkulálnia az árba. Mint ismeretes a gazdasági tárca a piacnyitás fő pozitívumaként éppen az árcsökkenést nevezte meg.

A jelenlegi kusza helyzetet az okozhatja, hogy a váltás feltételeit szabályozó törvényt még nem fogadták el. A Főgáz munkatársa szerint a gyakorlati megvalósulás 2008 első felére tehető, ezt ígéri ugyanis a kormány. A törvény hatálybalépését követően azonban a szolgáltatóknak felkészülési időt kell biztosítani például a számlázási rendszer átállítására.

Az átállás valós lehetőségéről minden bizonnyal úgy értesülünk majd, hogy a szolgáltatók elkezdenek bombázni ajánlataikkal.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?