15 °C Budapest

Ingyenes bankszámla? Új csomagokkal rukkolt elő az Erste Bank

Pénzcentrum
2007. június 7. 11:28

Három új számlacsomagot vezetett be az Erste Bank június 1-jétől, mely lépéssel a pénzintézet deklarált célja, hogy jobban igazodjon az ügyféligényekhez és kedvezőbb díjszabást biztosítson - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az Erste Bank szeretné minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni a banki szolgáltatásokat, a magyar lakosság közel egyharmada ugyanis nem rendelkezik bankszámlával. A bank a kutatási eredmények fényében pontosan céloz: létrehozott egy kifejezetten gyerekeknek és egy nyugdíjasoknak szóló számlát is. Sztanó Imre, a bank lakossági üzletágvezetője kiemelte, hogy az Erste a lakossági számlavezetés terén jelenleg 12%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

A bank kutatásai szerint ügyfeleinek kb. háromnegyede tekinti az Erstét főbankjának, a bank azonban ezen ügyfelek közül nem mindenkit tekint saját mérése szerint aktívnak. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a magyar lakosság nem túl aktívan használja még a főbankszámláját sem. Az Erste ennek javítása irányában igyekszik lépéseket tenni, ezt célozzák az új számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezmények is.

A legjelentősebb újítás azon ügyfeleknek kedvez, akik még nem aktív bankszámla használók. Számukra az Erste Szorgos néven kínál egy 219 forintos havidíjú csomagot, mely esetén aktív használattal az ügyfél le is nullázhatja az alapdíjat. Aktív használatnak itt az minősül, ha az adott számláról havonta 3 csoportos beszedési megbízás és 3 NetBankon keresztüli átutalási megbízás teljesül. Amennyiben ezen feltételek fennállnak, a havidíj elengedése mellett a havi első Erste ATM-ből történő pénzfelvétel is díjmentessé válik. (A bűvös 6-os szám akár 6 csoportos beszedési megbízással is kijöhet.) Jelenleg ez a szám a bank aktív számlavezetői között 5,6, így az Erste egyáltalán nem tartja teljesíthetetlennek a 6-os küszöböt.

A 14 év alatti gyermekeket a bank a Cseperedő számlacsomaggal célozza meg, melynél a megtakarítás a normál megtakarítási számlák kamatainál magasabb szinten (jelenleg 6,2%-kal) kamatozik, ha az adott hónapban a szülői befizetések elérik az ötezer forintot. Ennek a számlának nincs számlavezetési díja és az összegyűlt megtakarítás mindenféle korlátozás nélkül felhasználható.

A Senior nevű új számlát a nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkező ügyfeleknek kínálja a bank. Amennyiben egy adott hónapban a bankszámlára legalább 50 ezer forint egyösszegű jóváírás, azaz nyugdíj érkezik, a bank 169 forintra csökkenti a havidíjat, valamint elengedi egy csoportos beszedési megbízás és egy ATM készpénzfelvétel díját. Az Erste ügyfeleinek kb. 6-6%-a tartozik a nyugdíjas és a diák kategóriába. A nyugdíjasok meghódítása terén a bank erősen szeretne támaszkodni a postai csatornára - hangsúlyozta Sztanó Imre. A bank tapasztalatai szerint egy nyugdíjas ügyfél havonta átlagosan csak egyszer vesz fel készpénzt, azaz leveszi a nyugdíját egyben.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A bank elektronikus diákszámlája továbbra is megmarad, neve azonban Szemeszter-re módosul. Az On-line számlacsomagot szintén megtartja a bank, ennek havidíja abban az esetben lesz 0 Ft, ha az ügyfél látra szóló és a számláról lekötött betétjének átlagegyenlege az adott hónapban eléri a 3 millió Ft-ot. (Ma az átlagos lekötött betét a banknál 2 millió forintra rúg.)

Sztanó Imre kiemelte, hogy az akciós lépésekkel elmozdultak az alapszámla irányába, azaz bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetővé teszik mindenki számára az ingyenes számlavezetést.

A korábban meglévő számlacsomagokat megtartja a bank, de ezeket nem értékesítik tovább.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?