Ingyenes bankszámla? Új csomagokkal rukkolt elő az Erste Bank

Pénzcentrum
2007. június 7. 11:28

Három új számlacsomagot vezetett be az Erste Bank június 1-jétől, mely lépéssel a pénzintézet deklarált célja, hogy jobban igazodjon az ügyféligényekhez és kedvezőbb díjszabást biztosítson - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az Erste Bank szeretné minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni a banki szolgáltatásokat, a magyar lakosság közel egyharmada ugyanis nem rendelkezik bankszámlával. A bank a kutatási eredmények fényében pontosan céloz: létrehozott egy kifejezetten gyerekeknek és egy nyugdíjasoknak szóló számlát is. Sztanó Imre, a bank lakossági üzletágvezetője kiemelte, hogy az Erste a lakossági számlavezetés terén jelenleg 12%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

A bank kutatásai szerint ügyfeleinek kb. háromnegyede tekinti az Erstét főbankjának, a bank azonban ezen ügyfelek közül nem mindenkit tekint saját mérése szerint aktívnak. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a magyar lakosság nem túl aktívan használja még a főbankszámláját sem. Az Erste ennek javítása irányában igyekszik lépéseket tenni, ezt célozzák az új számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezmények is.

A legjelentősebb újítás azon ügyfeleknek kedvez, akik még nem aktív bankszámla használók. Számukra az Erste Szorgos néven kínál egy 219 forintos havidíjú csomagot, mely esetén aktív használattal az ügyfél le is nullázhatja az alapdíjat. Aktív használatnak itt az minősül, ha az adott számláról havonta 3 csoportos beszedési megbízás és 3 NetBankon keresztüli átutalási megbízás teljesül. Amennyiben ezen feltételek fennállnak, a havidíj elengedése mellett a havi első Erste ATM-ből történő pénzfelvétel is díjmentessé válik. (A bűvös 6-os szám akár 6 csoportos beszedési megbízással is kijöhet.) Jelenleg ez a szám a bank aktív számlavezetői között 5,6, így az Erste egyáltalán nem tartja teljesíthetetlennek a 6-os küszöböt.

A 14 év alatti gyermekeket a bank a Cseperedő számlacsomaggal célozza meg, melynél a megtakarítás a normál megtakarítási számlák kamatainál magasabb szinten (jelenleg 6,2%-kal) kamatozik, ha az adott hónapban a szülői befizetések elérik az ötezer forintot. Ennek a számlának nincs számlavezetési díja és az összegyűlt megtakarítás mindenféle korlátozás nélkül felhasználható.

A Senior nevű új számlát a nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkező ügyfeleknek kínálja a bank. Amennyiben egy adott hónapban a bankszámlára legalább 50 ezer forint egyösszegű jóváírás, azaz nyugdíj érkezik, a bank 169 forintra csökkenti a havidíjat, valamint elengedi egy csoportos beszedési megbízás és egy ATM készpénzfelvétel díját. Az Erste ügyfeleinek kb. 6-6%-a tartozik a nyugdíjas és a diák kategóriába. A nyugdíjasok meghódítása terén a bank erősen szeretne támaszkodni a postai csatornára - hangsúlyozta Sztanó Imre. A bank tapasztalatai szerint egy nyugdíjas ügyfél havonta átlagosan csak egyszer vesz fel készpénzt, azaz leveszi a nyugdíját egyben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bank elektronikus diákszámlája továbbra is megmarad, neve azonban Szemeszter-re módosul. Az On-line számlacsomagot szintén megtartja a bank, ennek havidíja abban az esetben lesz 0 Ft, ha az ügyfél látra szóló és a számláról lekötött betétjének átlagegyenlege az adott hónapban eléri a 3 millió Ft-ot. (Ma az átlagos lekötött betét a banknál 2 millió forintra rúg.)

Sztanó Imre kiemelte, hogy az akciós lépésekkel elmozdultak az alapszámla irányába, azaz bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetővé teszik mindenki számára az ingyenes számlavezetést.

A korábban meglévő számlacsomagokat megtartja a bank, de ezeket nem értékesítik tovább.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?