15 °C Budapest

Ingyenes bankszámla? Új csomagokkal rukkolt elő az Erste Bank

Pénzcentrum
2007. június 7. 11:28

Három új számlacsomagot vezetett be az Erste Bank június 1-jétől, mely lépéssel a pénzintézet deklarált célja, hogy jobban igazodjon az ügyféligényekhez és kedvezőbb díjszabást biztosítson - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az Erste Bank szeretné minél szélesebb kör számára elérhetővé tenni a banki szolgáltatásokat, a magyar lakosság közel egyharmada ugyanis nem rendelkezik bankszámlával. A bank a kutatási eredmények fényében pontosan céloz: létrehozott egy kifejezetten gyerekeknek és egy nyugdíjasoknak szóló számlát is. Sztanó Imre, a bank lakossági üzletágvezetője kiemelte, hogy az Erste a lakossági számlavezetés terén jelenleg 12%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

A bank kutatásai szerint ügyfeleinek kb. háromnegyede tekinti az Erstét főbankjának, a bank azonban ezen ügyfelek közül nem mindenkit tekint saját mérése szerint aktívnak. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a magyar lakosság nem túl aktívan használja még a főbankszámláját sem. Az Erste ennek javítása irányában igyekszik lépéseket tenni, ezt célozzák az új számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezmények is.

A legjelentősebb újítás azon ügyfeleknek kedvez, akik még nem aktív bankszámla használók. Számukra az Erste Szorgos néven kínál egy 219 forintos havidíjú csomagot, mely esetén aktív használattal az ügyfél le is nullázhatja az alapdíjat. Aktív használatnak itt az minősül, ha az adott számláról havonta 3 csoportos beszedési megbízás és 3 NetBankon keresztüli átutalási megbízás teljesül. Amennyiben ezen feltételek fennállnak, a havidíj elengedése mellett a havi első Erste ATM-ből történő pénzfelvétel is díjmentessé válik. (A bűvös 6-os szám akár 6 csoportos beszedési megbízással is kijöhet.) Jelenleg ez a szám a bank aktív számlavezetői között 5,6, így az Erste egyáltalán nem tartja teljesíthetetlennek a 6-os küszöböt.

A 14 év alatti gyermekeket a bank a Cseperedő számlacsomaggal célozza meg, melynél a megtakarítás a normál megtakarítási számlák kamatainál magasabb szinten (jelenleg 6,2%-kal) kamatozik, ha az adott hónapban a szülői befizetések elérik az ötezer forintot. Ennek a számlának nincs számlavezetési díja és az összegyűlt megtakarítás mindenféle korlátozás nélkül felhasználható.

A Senior nevű új számlát a nyugdíjas-igazolvánnyal rendelkező ügyfeleknek kínálja a bank. Amennyiben egy adott hónapban a bankszámlára legalább 50 ezer forint egyösszegű jóváírás, azaz nyugdíj érkezik, a bank 169 forintra csökkenti a havidíjat, valamint elengedi egy csoportos beszedési megbízás és egy ATM készpénzfelvétel díját. Az Erste ügyfeleinek kb. 6-6%-a tartozik a nyugdíjas és a diák kategóriába. A nyugdíjasok meghódítása terén a bank erősen szeretne támaszkodni a postai csatornára - hangsúlyozta Sztanó Imre. A bank tapasztalatai szerint egy nyugdíjas ügyfél havonta átlagosan csak egyszer vesz fel készpénzt, azaz leveszi a nyugdíját egyben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A bank elektronikus diákszámlája továbbra is megmarad, neve azonban Szemeszter-re módosul. Az On-line számlacsomagot szintén megtartja a bank, ennek havidíja abban az esetben lesz 0 Ft, ha az ügyfél látra szóló és a számláról lekötött betétjének átlagegyenlege az adott hónapban eléri a 3 millió Ft-ot. (Ma az átlagos lekötött betét a banknál 2 millió forintra rúg.)

Sztanó Imre kiemelte, hogy az akciós lépésekkel elmozdultak az alapszámla irányába, azaz bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetővé teszik mindenki számára az ingyenes számlavezetést.

A korábban meglévő számlacsomagokat megtartja a bank, de ezeket nem értékesítik tovább.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Bankmonitor  |  2024. április 26. 06:26
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor s...
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem