5 °C Budapest

Eladta cége ügyféladatait: 2,3 millió ember van veszélyben!

Pénzcentrum
2007. július 4. 13:00

A Fidelity csoporthoz tartozó csekk ellenőrző vállalat, az amerikai Certegy hivatalosan is bejelentette, hogy 2,3 millió ügyfelének személyes és banki adatait ellopták, eddig azonban nem használták fel pénzügyi csalásra csak direkt marketing célokra.

Az adatokat a cég egy korábbi alkalmazottja egyszerűen saját vállalkozásán keresztül értékesítette egy adatbróker cégnek, mely továbbadta azokat rengeteg direkt marketinggel foglalkozó vállalatnak, melyek állítólag nem tudták, hogy a felhasznált adatok lopottak.

A szóban forgó bejegyzések közül 2,2 millió tartalmaz banki információkat, 99 ezer pedig még a hitelkártyaadatokat is tálcán kínálja. Szerencsére a gigantikus adatlopás nyomán az érintettek csak a direkt marketing megkeresések gyanús megszaporodását tapasztalták.

A Certegy a közeljövőben minden érintettet értesít és a nagyobb hitelintézetekkel is felvette a kapcsolatot, elővigyázatosságból. A szóban forgó ex-alkalmazott ellen büntető feljelentést tettek, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a milliókat veszélybe sodró férfi mennyit keresett a lopott adatok értékesítésével.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?