Eladta cége ügyféladatait: 2,3 millió ember van veszélyben!

Pénzcentrum
2007. július 4. 13:00

A Fidelity csoporthoz tartozó csekk ellenőrző vállalat, az amerikai Certegy hivatalosan is bejelentette, hogy 2,3 millió ügyfelének személyes és banki adatait ellopták, eddig azonban nem használták fel pénzügyi csalásra csak direkt marketing célokra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az adatokat a cég egy korábbi alkalmazottja egyszerűen saját vállalkozásán keresztül értékesítette egy adatbróker cégnek, mely továbbadta azokat rengeteg direkt marketinggel foglalkozó vállalatnak, melyek állítólag nem tudták, hogy a felhasznált adatok lopottak.

A szóban forgó bejegyzések közül 2,2 millió tartalmaz banki információkat, 99 ezer pedig még a hitelkártyaadatokat is tálcán kínálja. Szerencsére a gigantikus adatlopás nyomán az érintettek csak a direkt marketing megkeresések gyanús megszaporodását tapasztalták.

A Certegy a közeljövőben minden érintettet értesít és a nagyobb hitelintézetekkel is felvette a kapcsolatot, elővigyázatosságból. A szóban forgó ex-alkalmazott ellen büntető feljelentést tettek, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a milliókat veszélybe sodró férfi mennyit keresett a lopott adatok értékesítésével.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?