3 °C Budapest

Újabb veszély leselkedik - már a TB-számod is elég nekik!

Pénzcentrum
2007. május 17. 16:00

Az Internetes csalások sora végtelen, bizonyítják ezt napról napra azok a csalók, akik mások személyi és banki adatait felhasználva próbálnak haszonra szert tenni. Amint a fogyasztók megismernek egy módozatot és többségük megteszi a megfelelő lépéseket annak kivédése érdekében, a csalók újabb variációval vagy módszerrel állnak elő.

Az Egyesült Államokban is ennek a folyamatnak a következményeként jelentek meg a szintetikus személyiségi csalások, mely az mások adatainak eltulajdonításához és törvénytelen felhasználásához képest annyiban jelentenek újat, hogy az adatokat nem egyszerűen ellopják, de azokat hamis adatokkal kiegészítve még nehezebbé teszik a csalások felfedezését.

A valós adatok, amelyeket a csalók eltulajdonítanak általában társadalombiztosítási számok, melyekhez a későbbiekben egy személyt építenek fel. Az adatnyilvántartásból módszeréből fakadóan a biztosítottak gyakorta hosszú ideig nem fedezik fel, hogy egy csaló kelepcéjébe estek, így az további adataikhoz is könnyedén hozzájuthat.

Nemrég megjelent statisztikák arról árulkodnak, hogy az összes személyi adatlopással járó csalás 84 százaléka szintetikus, és az ilyen bűntettekből származó összes kár 74 százalékáért is a szintetikus variáció a felelős.

S hogy mit tehetünk az ellen, hogy mi is bajba jussunk? A szakértők fokozott óvatosságra intenek, emellett kiemelik a számlalevelek és az első látásra furcsának tűnő levelek alapos átolvasását, mert mint mondják, "az ördög a részletekben rejlik."

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?