Újabb veszély leselkedik - már a TB-számod is elég nekik!

Pénzcentrum
2007. május 17. 16:00

Az Internetes csalások sora végtelen, bizonyítják ezt napról napra azok a csalók, akik mások személyi és banki adatait felhasználva próbálnak haszonra szert tenni. Amint a fogyasztók megismernek egy módozatot és többségük megteszi a megfelelő lépéseket annak kivédése érdekében, a csalók újabb variációval vagy módszerrel állnak elő.

Az Egyesült Államokban is ennek a folyamatnak a következményeként jelentek meg a szintetikus személyiségi csalások, mely az mások adatainak eltulajdonításához és törvénytelen felhasználásához képest annyiban jelentenek újat, hogy az adatokat nem egyszerűen ellopják, de azokat hamis adatokkal kiegészítve még nehezebbé teszik a csalások felfedezését.

A valós adatok, amelyeket a csalók eltulajdonítanak általában társadalombiztosítási számok, melyekhez a későbbiekben egy személyt építenek fel. Az adatnyilvántartásból módszeréből fakadóan a biztosítottak gyakorta hosszú ideig nem fedezik fel, hogy egy csaló kelepcéjébe estek, így az további adataikhoz is könnyedén hozzájuthat.

Nemrég megjelent statisztikák arról árulkodnak, hogy az összes személyi adatlopással járó csalás 84 százaléka szintetikus, és az ilyen bűntettekből származó összes kár 74 százalékáért is a szintetikus variáció a felelős.

S hogy mit tehetünk az ellen, hogy mi is bajba jussunk? A szakértők fokozott óvatosságra intenek, emellett kiemelik a számlalevelek és az első látásra furcsának tűnő levelek alapos átolvasását, mert mint mondják, "az ördög a részletekben rejlik."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm