33 °C Budapest

Újabb veszély leselkedik - már a TB-számod is elég nekik!

Pénzcentrum
2007. május 17. 16:00

Az Internetes csalások sora végtelen, bizonyítják ezt napról napra azok a csalók, akik mások személyi és banki adatait felhasználva próbálnak haszonra szert tenni. Amint a fogyasztók megismernek egy módozatot és többségük megteszi a megfelelő lépéseket annak kivédése érdekében, a csalók újabb variációval vagy módszerrel állnak elő.

Az Egyesült Államokban is ennek a folyamatnak a következményeként jelentek meg a szintetikus személyiségi csalások, mely az mások adatainak eltulajdonításához és törvénytelen felhasználásához képest annyiban jelentenek újat, hogy az adatokat nem egyszerűen ellopják, de azokat hamis adatokkal kiegészítve még nehezebbé teszik a csalások felfedezését.

A valós adatok, amelyeket a csalók eltulajdonítanak általában társadalombiztosítási számok, melyekhez a későbbiekben egy személyt építenek fel. Az adatnyilvántartásból módszeréből fakadóan a biztosítottak gyakorta hosszú ideig nem fedezik fel, hogy egy csaló kelepcéjébe estek, így az további adataikhoz is könnyedén hozzájuthat.

Nemrég megjelent statisztikák arról árulkodnak, hogy az összes személyi adatlopással járó csalás 84 százaléka szintetikus, és az ilyen bűntettekből származó összes kár 74 százalékáért is a szintetikus variáció a felelős.

S hogy mit tehetünk az ellen, hogy mi is bajba jussunk? A szakértők fokozott óvatosságra intenek, emellett kiemelik a számlalevelek és az első látásra furcsának tűnő levelek alapos átolvasását, mert mint mondják, "az ördög a részletekben rejlik."

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm