Újabb veszély leselkedik - már a TB-számod is elég nekik!

Pénzcentrum
2007. május 17. 16:00

Az Internetes csalások sora végtelen, bizonyítják ezt napról napra azok a csalók, akik mások személyi és banki adatait felhasználva próbálnak haszonra szert tenni. Amint a fogyasztók megismernek egy módozatot és többségük megteszi a megfelelő lépéseket annak kivédése érdekében, a csalók újabb variációval vagy módszerrel állnak elő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az Egyesült Államokban is ennek a folyamatnak a következményeként jelentek meg a szintetikus személyiségi csalások, mely az mások adatainak eltulajdonításához és törvénytelen felhasználásához képest annyiban jelentenek újat, hogy az adatokat nem egyszerűen ellopják, de azokat hamis adatokkal kiegészítve még nehezebbé teszik a csalások felfedezését.

A valós adatok, amelyeket a csalók eltulajdonítanak általában társadalombiztosítási számok, melyekhez a későbbiekben egy személyt építenek fel. Az adatnyilvántartásból módszeréből fakadóan a biztosítottak gyakorta hosszú ideig nem fedezik fel, hogy egy csaló kelepcéjébe estek, így az további adataikhoz is könnyedén hozzájuthat.

Nemrég megjelent statisztikák arról árulkodnak, hogy az összes személyi adatlopással járó csalás 84 százaléka szintetikus, és az ilyen bűntettekből származó összes kár 74 százalékáért is a szintetikus variáció a felelős.

S hogy mit tehetünk az ellen, hogy mi is bajba jussunk? A szakértők fokozott óvatosságra intenek, emellett kiemelik a számlalevelek és az első látásra furcsának tűnő levelek alapos átolvasását, mert mint mondják, "az ördög a részletekben rejlik."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?