24 °C Budapest

Ha bukik a számlagyáros, vele bukik mindenki...

Pénzcentrum
2007. június 28. 08:30

A legnagyobb kárt okozó kilenc áfaügyben 35-40 milliárdos bevételtől esett el a költségvetés. Éppen ezért még az idén 50-100 fővel növelné a vámnyomozók létszámát a VPOP - írja a Népszabadság.

A vámőrség tavaly lett a pénzügyi bűncselekmények első számú nyomozó hatósága. A VPOP vezetője úgy véli, nagyban hozzájárult a milliárdos számlagyárak és csempészszervezetek felszámolása a gazdaság "fehéredéséhez". Láthatóan nőttek a költségvetés áfabevételei. A következő hetekben a VPOP az APEH-hel közösen górcső alá veszi a leleplezett számlagyárak vásárlóit. Sok vállalkozás, miután hírét vette, hogy lelepleződött az a számlagyár, amelytől számlát vásárolt, önrevíziót hajtott végre, és utólag befizette az államot megillető adókülönbözetet. A vámőrség és az APEH most arra kíváncsi, mennyi adó folyt be az önrevíziók révén.

A vámőrség bűnügyi szolgálatának megerősítésével, a pénzügyi nyomozások tapasztalatainak beépítése a vámőrség és az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatában már rövidtávon további milliárdokat hozhat a költségvetésnek.

A VPOP egyébként folyamatosan kutatja és elemzi a pénzügyi visszaéléseket lehetővé tévő, megkönnyítő, a bűncselekmények felderítését akadályozó körülményeket, joghézagokat, és javaslatokat dolgoz ki azok megszüntetésére, módosítására. Így a közelmúltban terjesztett be egy, a gazdaság kifehérítését segítő javaslatcsomagot a Pénzügyminisztériumnak.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM