18 °C Budapest

Ha bukik a számlagyáros, vele bukik mindenki...

Pénzcentrum
2007. június 28. 08:30

A legnagyobb kárt okozó kilenc áfaügyben 35-40 milliárdos bevételtől esett el a költségvetés. Éppen ezért még az idén 50-100 fővel növelné a vámnyomozók létszámát a VPOP - írja a Népszabadság.

A vámőrség tavaly lett a pénzügyi bűncselekmények első számú nyomozó hatósága. A VPOP vezetője úgy véli, nagyban hozzájárult a milliárdos számlagyárak és csempészszervezetek felszámolása a gazdaság "fehéredéséhez". Láthatóan nőttek a költségvetés áfabevételei. A következő hetekben a VPOP az APEH-hel közösen górcső alá veszi a leleplezett számlagyárak vásárlóit. Sok vállalkozás, miután hírét vette, hogy lelepleződött az a számlagyár, amelytől számlát vásárolt, önrevíziót hajtott végre, és utólag befizette az államot megillető adókülönbözetet. A vámőrség és az APEH most arra kíváncsi, mennyi adó folyt be az önrevíziók révén.

A vámőrség bűnügyi szolgálatának megerősítésével, a pénzügyi nyomozások tapasztalatainak beépítése a vámőrség és az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatában már rövidtávon további milliárdokat hozhat a költségvetésnek.

A VPOP egyébként folyamatosan kutatja és elemzi a pénzügyi visszaéléseket lehetővé tévő, megkönnyítő, a bűncselekmények felderítését akadályozó körülményeket, joghézagokat, és javaslatokat dolgoz ki azok megszüntetésére, módosítására. Így a közelmúltban terjesztett be egy, a gazdaság kifehérítését segítő javaslatcsomagot a Pénzügyminisztériumnak.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18