Engedély nélkül is szállít a MÁV? - nincs lehetetlen

Pénzcentrum
2007. június 28. 09:30

Engedéllyel vagy engedély nélkül, de mindenképpen megkezdi tevékenységét július elsejével a MÁV Start Zrt., a MÁV személyszállítási ágazatáért felelős cég, így az utasoknak nem kell attól tartaniuk, hogy vasárnaptól nem közlekednek a vonatok.

A személyszállításra vonatkozó engedélyt a Magyar Vasúti Hivataltól kellene megkapnia a MÁV Startnak, az MVH azonban nemrégiben még azon az állásponton volt, hogy az engedély kiadása kétséges, mert a cég hírneve, pénzügyi helyzete, szakmai háttere kifogásolható és nem tud megfelelni az okozott kárért való helytállási képesség követelményének sem.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter ennek ellenére pozitívan nyilatkozott a MÁV és MÁV Start Zrt. vezetőivel tartott munkamegbeszélés után, mivel véleménye szerint minden feltétel összeállt a kezdéshez, és reményei szerint a szükséges engedélyt is időben meg fogja kapni a társaság.

Az engedélyek hiánya helyett inkább a szolgáltatás utas- és ügyfélbarát módon való átalakítását hangsúlyozta, melynek érdekében várhatóan rövid időn belül megszületik majd egy utascharta, amelyben rögzítésre kerül többek között az utas panaszok intézési ideje is, ez 30 napról 15 napra módosul.

Emellett örülhetnek az Intercity járatok kedvelői, mert a visszafizetési garancia már 15 perces késés esetén is jár majd, hasonló szolgáltatásra a személy-és gyorsvonatok esetében nem lehet számítani, ehhez ugyanis jelentős fejlesztésekre lenne szükség. A következő hét évben várhatóan ezekre is sor kerül, Kóka János elmondta, uniós forrásokból és a vasúttársaság saját forrásaiból közel 1000 milliárd forintot fognak fejlesztésre fordítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A MÁV Start mellett a BKV is engedélyeztetési problémákkal küzd, július elsejétől ugyanis a tömegközlekedésért felelős társaságnak sincsenek meg a megfelelő engedélyei, amelyekért a BKV csak a jövő héten nyújtja be a kérelmet.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?