12 °C Budapest

Kereskedők, akik állateledellel etetik vásárlóikat

Pénzcentrum
2007. június 27. 08:30

A múlt héten kezdődött és augusztus 24-ig tart a szokásos nyári élelmiszer-ellenőrző kampány: a hűtést igénylő szezonális élelmiszerek mellett az állateledel-kereskedők és a grillalapanyagok is felkerültek az ellenőrzési listára. Szeretnék kiszűrni azokat a kereskedőket, akik emberi fogyasztásra is alkalmas, ám állatok etetésére való élelmiszert tartanak - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az idén első alkalommal kapcsolják össze az élelmiszerlánc teljes információs bázisát. Az élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket és a hatósági feladatokat július elsejétől egy szervezet végzi. Egyetlen kézben lesz az ellenőrzés a termelőtől a kereskedőig. Így baj esetén azonnal képesek lesznek beavatkozni, s nem csak akkor, amikor a hibás végterméket megtalálják a boltban

Nagy odafigyeléssel vizsgálják a nyáron a zöldségeken, gyümölcsökön és a göngyölegeken a származási ország jelölését, gyakori ugyanis, hogy átcsomagolják és magyarnak álcázzák az importtermékeket. A hatóság a nagy mennyiségeket forgalmazó kereskedőknél kutatja majd leginkább az áruk eredetét. S az idén az állatszállítókat is ellenőrzik, hogy betartják-e a nyolc óránál hosszabb időt igénybe vevő szállítás szabályait.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?