Kereskedők, akik állateledellel etetik vásárlóikat

Pénzcentrum
2007. június 27. 08:30

A múlt héten kezdődött és augusztus 24-ig tart a szokásos nyári élelmiszer-ellenőrző kampány: a hűtést igénylő szezonális élelmiszerek mellett az állateledel-kereskedők és a grillalapanyagok is felkerültek az ellenőrzési listára. Szeretnék kiszűrni azokat a kereskedőket, akik emberi fogyasztásra is alkalmas, ám állatok etetésére való élelmiszert tartanak - írja a Népszabadság.

Az idén első alkalommal kapcsolják össze az élelmiszerlánc teljes információs bázisát. Az élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket és a hatósági feladatokat július elsejétől egy szervezet végzi. Egyetlen kézben lesz az ellenőrzés a termelőtől a kereskedőig. Így baj esetén azonnal képesek lesznek beavatkozni, s nem csak akkor, amikor a hibás végterméket megtalálják a boltban

Nagy odafigyeléssel vizsgálják a nyáron a zöldségeken, gyümölcsökön és a göngyölegeken a származási ország jelölését, gyakori ugyanis, hogy átcsomagolják és magyarnak álcázzák az importtermékeket. A hatóság a nagy mennyiségeket forgalmazó kereskedőknél kutatja majd leginkább az áruk eredetét. S az idén az állatszállítókat is ellenőrzik, hogy betartják-e a nyolc óránál hosszabb időt igénybe vevő szállítás szabályait.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?