16 °C Budapest

Óriási veszélyben a turisták - kerüld az olasz oldalakat!

Pénzcentrum
2007. június 19. 16:00

Vajon létezhet-e jobb célpont nyáron, mint az egyik leggyakrabban látogatott mediterrán ország homokos tengerpartja? A válasz persze nem, sajnos azonban az online csalók is a turistákhoz hasonlóan gondolkodnak, és bár semmiképpen nem a tengerpartot, de Olaszországot célozták meg.

A tegnapi napon jelentette be az egyik japán informatikai cég, hogy egy közel 4500 olasz turisztikai portált megfertőző kémprogramra bukkant, amely az oldalakatt látogató szörfözők gépére betörve személyes és pénzügyi adatokat lop és továbbít egy chicagói központba.

A gyorsan terjedő "olasz meló" fedőnevet viselő program egy trójait telepít fel a látogatók számítógépeire, mellyel a későbbiekben milliókat érő információkat tulajdoníthatnak el. A program főleg azokra jelent komoly veszélyt, akik a Microsoft Explorer előző változatait alkalmazzák és nem töltötték meg a megfelelő frissítéseket.

Bár a chicagói csalókat felfedezték, a probléma nem oldódott meg az amerikai "telephely" felszámolásával, a program segítségével akárhol a világon folytatható az illegális tevékenység. Így a szakmabeliek mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy messze kerüljék el az adott oldalakat.

A csalók egy Oroszországból származó programot használnak az adatok megszerzésére, melyet körülbelül 700 dollárért, körülbelül 131 ezer forintért bármely "hozzáértő" megszerezhet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?