17 °C Budapest

Óriási veszélyben a turisták - kerüld az olasz oldalakat!

Pénzcentrum
2007. június 19. 16:00

Vajon létezhet-e jobb célpont nyáron, mint az egyik leggyakrabban látogatott mediterrán ország homokos tengerpartja? A válasz persze nem, sajnos azonban az online csalók is a turistákhoz hasonlóan gondolkodnak, és bár semmiképpen nem a tengerpartot, de Olaszországot célozták meg.

A tegnapi napon jelentette be az egyik japán informatikai cég, hogy egy közel 4500 olasz turisztikai portált megfertőző kémprogramra bukkant, amely az oldalakatt látogató szörfözők gépére betörve személyes és pénzügyi adatokat lop és továbbít egy chicagói központba.

A gyorsan terjedő "olasz meló" fedőnevet viselő program egy trójait telepít fel a látogatók számítógépeire, mellyel a későbbiekben milliókat érő információkat tulajdoníthatnak el. A program főleg azokra jelent komoly veszélyt, akik a Microsoft Explorer előző változatait alkalmazzák és nem töltötték meg a megfelelő frissítéseket.

Bár a chicagói csalókat felfedezték, a probléma nem oldódott meg az amerikai "telephely" felszámolásával, a program segítségével akárhol a világon folytatható az illegális tevékenység. Így a szakmabeliek mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy messze kerüljék el az adott oldalakat.

A csalók egy Oroszországból származó programot használnak az adatok megszerzésére, melyet körülbelül 700 dollárért, körülbelül 131 ezer forintért bármely "hozzáértő" megszerezhet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem