Óriási veszélyben a turisták - kerüld az olasz oldalakat!

Pénzcentrum
2007. június 19. 16:00

Vajon létezhet-e jobb célpont nyáron, mint az egyik leggyakrabban látogatott mediterrán ország homokos tengerpartja? A válasz persze nem, sajnos azonban az online csalók is a turistákhoz hasonlóan gondolkodnak, és bár semmiképpen nem a tengerpartot, de Olaszországot célozták meg.

A tegnapi napon jelentette be az egyik japán informatikai cég, hogy egy közel 4500 olasz turisztikai portált megfertőző kémprogramra bukkant, amely az oldalakatt látogató szörfözők gépére betörve személyes és pénzügyi adatokat lop és továbbít egy chicagói központba.

A gyorsan terjedő "olasz meló" fedőnevet viselő program egy trójait telepít fel a látogatók számítógépeire, mellyel a későbbiekben milliókat érő információkat tulajdoníthatnak el. A program főleg azokra jelent komoly veszélyt, akik a Microsoft Explorer előző változatait alkalmazzák és nem töltötték meg a megfelelő frissítéseket.

Bár a chicagói csalókat felfedezték, a probléma nem oldódott meg az amerikai "telephely" felszámolásával, a program segítségével akárhol a világon folytatható az illegális tevékenység. Így a szakmabeliek mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy messze kerüljék el az adott oldalakat.

A csalók egy Oroszországból származó programot használnak az adatok megszerzésére, melyet körülbelül 700 dollárért, körülbelül 131 ezer forintért bármely "hozzáértő" megszerezhet.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?