11 °C Budapest

Veszélyes játék a hitelkártyákkal - több százezer lehet a tét

Pénzcentrum
2007. június 7. 15:00

Szeretnél úgy vacsorázni és korlátlanul fogyasztani egy étteremben, hogy az este végeztével nem Neked kell megfizetnek a számlát? A lehetőség meg van rá, azonban mint minden ajánlatnak ennek is ára, mely akár a saját vacsorád árának többszörösére rúghat.

A tengerentúlon már 1988 óta játsszák a hitelkártya rulett nevű játékot, melynek lényege, hogy egy társaság számláját, amely egy étteremben vacsorázik az egyik kevéssé szerencséd vendég fizeti meg, míg a többiek gyakorlatilag ingyen korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak.

A vacsora elején az összes jelenlévő bedobja a hitelkártyáját egy kalapba, amelyből az étkezés végeztével sorban kihúzzák a kártyákat, az utolsónak bennmaradó kevésbé szerencsés vendégnek pedig a teljes, akár több ezer dollárra, azaz több száz ezer forintra rúgó számlát ki kell fizetnie.

A rendszeresen játszó ügyfelek általában úgy nyilatkoznak, hogy a játék egy nagyon izgalmas és adrenalin növelő fajtája a szerencsejátékoknak, a következmények azonban sem az orosz rulett, sem pedig az egyéb kártyajátékokból származó veszteséget nem érik el, holott a lelki hatás közel azonos. Az izgalmat fokozza, hogy a vendégek nem ismerik a számla végösszegét a sorsoláskor, így csak megbecsülni tudják a kockáztatott összeg nagyságát.

Azoknak, akik nem tudják felvállalni a kockázatot, lehetőségük van arra, hogy kimaradjanak a játékból, ehelyett ki kell fizetniük a saját számlájukat, és büntetőpénzt, amely ritkán viszonylag magas összegre rúghat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?