3 °C Budapest

Frontális támadás a Metrótól: célkeresztben a Reál-üzletek

Pénzcentrum
2007. június 6. 11:00

Az elmúlt hetekben levélben és személyesen is megkereste a Reál boltok tulajdonosait a Metro, hogy csatlakozzanak a Metro Kisker Klubhoz. A Reál hálózatból való kilépésre 1700 kis alapterületű üzletet akarnak rávenni - írja a Magyar Hírlap.

A lépés mögött az áll, hogy a jórészt kiskereskedők kiszolgálására specializálódott hálózat egyre nehezebben tudja felvenni a versenyt a terjeszkedő diszkontláncokkal és hipermarketekkel. A Metrónak nem kedvez az sem, hogy a független boltok száma évek óta csökken és folyamatosan zsugorodik a kiskereskedelmi hálózat.

Kereskedelmi szakértők szerint a Metro azért éppen a Reál boltokat támadta meg, mert a Coop és a CBA sokkal szigorúbb franchise-feltételekkel kötötte magához a bolttulajdonosokat. A Metro illetékese ezzel szemben elmondta, hogy a közeljövőben a másik két lánc tagjai is számíthatnak hasonló megkeresésre.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?