2 °C Budapest

Kiváltó ok és ellenszer: mit rejt számodra a világháló?

Pénzcentrum
2007. május 15. 16:00

A tengerentúli kutatók nemrégiben publikált kísérletei bizonyítják, hogy az Internet pozitív hatással van az Internetezők mozgással kapcsolatos attitűdjeire, így az eredmények szerint maga az ok lehet az eszköz az állandóan ülő felnőttek újbóli "mozgósítására".

Az Egyesült Államokban a tavalyi évben 145 millió állampolgár rendelkezett hozzáféréssel a világhálóhoz, a nagyfokú Internet-penetráció azonban egyúttal azt is jelenti, hogy növekszik az egyre kevesebbet mozgó, és egészségükre kevesebb figyelmet fordító felnőttek száma.

A legújabb kísérlet eredményei azonban arra utalnak, hogy pont az Internet lehet az az eszköz, mellyel az otthon ülők felé is el lehet érni, és tudatosítani bennük a testmozgás jelentőségét egészségük megőrzése szempontjából.

A szakértők szerint körülbelül 80 millió emberhez juttathatnák el a világhálón a nagyon fontos üzenetet különböző honlapokon keresztül, melyek technikai segítséget nyújtanának az edzések megkezdéséhez és fórumot az "együtt tornázóknak", akik ily módon oszthatnák meg egymással élményeiket.

A Rhode Island-i egyetem által lefolytatott kísérletben 249 ülőmunkát végző felnőtt vett részt, akik különböző online és nyomtatott segédanyagot kaptak. Egy év eltelte után az interaktív online támogatást kapott kísérleti alanyok általában 90 percet mozogtak hetente, míg ugyanez az érték az online, de nem interaktív segédanyagok esetében 80 perc volt.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?