7 °C Budapest

Kiváltó ok és ellenszer: mit rejt számodra a világháló?

Pénzcentrum
2007. május 15. 16:00

A tengerentúli kutatók nemrégiben publikált kísérletei bizonyítják, hogy az Internet pozitív hatással van az Internetezők mozgással kapcsolatos attitűdjeire, így az eredmények szerint maga az ok lehet az eszköz az állandóan ülő felnőttek újbóli "mozgósítására".

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Egyesült Államokban a tavalyi évben 145 millió állampolgár rendelkezett hozzáféréssel a világhálóhoz, a nagyfokú Internet-penetráció azonban egyúttal azt is jelenti, hogy növekszik az egyre kevesebbet mozgó, és egészségükre kevesebb figyelmet fordító felnőttek száma.

A legújabb kísérlet eredményei azonban arra utalnak, hogy pont az Internet lehet az az eszköz, mellyel az otthon ülők felé is el lehet érni, és tudatosítani bennük a testmozgás jelentőségét egészségük megőrzése szempontjából.

A szakértők szerint körülbelül 80 millió emberhez juttathatnák el a világhálón a nagyon fontos üzenetet különböző honlapokon keresztül, melyek technikai segítséget nyújtanának az edzések megkezdéséhez és fórumot az "együtt tornázóknak", akik ily módon oszthatnák meg egymással élményeiket.

A Rhode Island-i egyetem által lefolytatott kísérletben 249 ülőmunkát végző felnőtt vett részt, akik különböző online és nyomtatott segédanyagot kaptak. Egy év eltelte után az interaktív online támogatást kapott kísérleti alanyok általában 90 percet mozogtak hetente, míg ugyanez az érték az online, de nem interaktív segédanyagok esetében 80 perc volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06