5 °C Budapest

2008-ban újabb domainek áraszthatják el a világot

Pénzcentrum
2007. május 11. 16:00

Manapság minden Internetező számára egyértelmű, hogy abban az esetben, ha a ".hu" kiterjesztést használja, magyar honlapot keres, a ".de" beírásával pedig német nyelvű oldalakra fog találni.

2008-
2000 előtt azonban egyáltalán nem volt egyértelmű a domain nevek használata, melyek az amerikai Internet Corporation for Assigned Names and Numbers tervei szerint 2008. nyarán jelentős változáson fognak átesni.

Jelenleg körülbelül 250 különböző domain végződést használunk, ennek nagy többsége a Föld országait jelöli. A tervezett változtatások után a domain nevek száma megtöbbszöröződhet, sokkal specifikusabb végződéseket használhatnak majd a honlapszerkesztők, mely többet elárul magáról a témáról.

A bővítéstől a társaság az eddigiekben azért zárkózott el, mert tartott attól, hogy az új domainek megindítanák a spekulánsok rohamát, akik a későbbi felárral való értékesítés reményében felvásárolnák a nagy világmárkák neveit tartalmazó domaineket.

A jelenségre egyébiránt hazánkban is volt példa a ".eu" végződésekkel kapcsolatban, melyek esetében néhány jelentősebb cég nevét előre megvásárolták, majd felárral értékesítették.

A 2008-ban bevezetendő domain végződések angol nyelvűek lesznek, és még hosszú munka áll a társaság előtt, hogy a bevezetés előtt minden egyes nevet teszteljen, hogy egyetlen másik ország nyelvén se jelentsen semmi sértőt.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?