2008-ban újabb domainek áraszthatják el a világot

Pénzcentrum
2007. május 11. 16:00

Manapság minden Internetező számára egyértelmű, hogy abban az esetben, ha a ".hu" kiterjesztést használja, magyar honlapot keres, a ".de" beírásával pedig német nyelvű oldalakra fog találni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2008-
2000 előtt azonban egyáltalán nem volt egyértelmű a domain nevek használata, melyek az amerikai Internet Corporation for Assigned Names and Numbers tervei szerint 2008. nyarán jelentős változáson fognak átesni.

Jelenleg körülbelül 250 különböző domain végződést használunk, ennek nagy többsége a Föld országait jelöli. A tervezett változtatások után a domain nevek száma megtöbbszöröződhet, sokkal specifikusabb végződéseket használhatnak majd a honlapszerkesztők, mely többet elárul magáról a témáról.

A bővítéstől a társaság az eddigiekben azért zárkózott el, mert tartott attól, hogy az új domainek megindítanák a spekulánsok rohamát, akik a későbbi felárral való értékesítés reményében felvásárolnák a nagy világmárkák neveit tartalmazó domaineket.

A jelenségre egyébiránt hazánkban is volt példa a ".eu" végződésekkel kapcsolatban, melyek esetében néhány jelentősebb cég nevét előre megvásárolták, majd felárral értékesítették.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 2008-ban bevezetendő domain végződések angol nyelvűek lesznek, és még hosszú munka áll a társaság előtt, hogy a bevezetés előtt minden egyes nevet teszteljen, hogy egyetlen másik ország nyelvén se jelentsen semmi sértőt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06