Megvan az újabb lista: kik a világ legbefolyásosabb emberei?

Pénzcentrum
2007. május 7. 13:00

A Time magazin évente jelentkező százas listájának legújabb kiadása jelent meg, amelyen nagy meglepetésre nem szerepel az Egyesült Államok elnöke. Ezzel ellentétben külügyminisztere, Condoleezza Rice, valamint Hillary Clinton demokrata elnökjelölt viszont már a 100 legnagyobb hatást gyakorló élő ember közé került.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magazin sorrendet nem állított fel, 71 férfi, és 29 hölgy került be a legbefolyásosabbak körébe, 5 "témakörben". A művészek, illetve a szórakoztatóipar képviselői közé olyan nevek kerültek, mint Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Kate Moss, vagy a Boratként elhíresült Sacha Baron Cohen.

A politikai vezetők, valamint forradalmárok között megtalálható II. Erzsébet brit királynő, Angela Merkel német kancellár pedig az egyetlen vezető pozíciójú európai politikus. Ebben a kategóriában tűnik fel Osama Bin Laden neve is, de Sonia Gandhi is itt szerepel.

A hősök és úttörők között olvashatunk Roger Federer teniszezőről, George Clooney is itt szerepel, valamint a Parkinson kórral évek óta küzdő Michael J. Fox is. Garri Kasparov Putyin-ellenes szervezkedése miatt került fel a listára.

A listán a 2000-es amerikai elnökválasztáson alulmaradt Al Gore is szerepel, a tudósok, gondolkodók kategóriájában. Számos üzletember is megtalálható a listán, igaz Warren Buffet nem üzleti tevékenysége, hanem az óriási adományozási kedve miatt került fel a listára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legbefolyásosabb emberek között tartják számon XVI. Benedek pápát is, de a listán megtalálható a YouTube két alapítója, Steve Chen és Chad Hurley is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09