5 °C Budapest

Megvan az újabb lista: kik a világ legbefolyásosabb emberei?

Pénzcentrum
2007. május 7. 13:00

A Time magazin évente jelentkező százas listájának legújabb kiadása jelent meg, amelyen nagy meglepetésre nem szerepel az Egyesült Államok elnöke. Ezzel ellentétben külügyminisztere, Condoleezza Rice, valamint Hillary Clinton demokrata elnökjelölt viszont már a 100 legnagyobb hatást gyakorló élő ember közé került.

A magazin sorrendet nem állított fel, 71 férfi, és 29 hölgy került be a legbefolyásosabbak körébe, 5 "témakörben". A művészek, illetve a szórakoztatóipar képviselői közé olyan nevek kerültek, mint Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Kate Moss, vagy a Boratként elhíresült Sacha Baron Cohen.

A politikai vezetők, valamint forradalmárok között megtalálható II. Erzsébet brit királynő, Angela Merkel német kancellár pedig az egyetlen vezető pozíciójú európai politikus. Ebben a kategóriában tűnik fel Osama Bin Laden neve is, de Sonia Gandhi is itt szerepel.

A hősök és úttörők között olvashatunk Roger Federer teniszezőről, George Clooney is itt szerepel, valamint a Parkinson kórral évek óta küzdő Michael J. Fox is. Garri Kasparov Putyin-ellenes szervezkedése miatt került fel a listára.

A listán a 2000-es amerikai elnökválasztáson alulmaradt Al Gore is szerepel, a tudósok, gondolkodók kategóriájában. Számos üzletember is megtalálható a listán, igaz Warren Buffet nem üzleti tevékenysége, hanem az óriási adományozási kedve miatt került fel a listára.

A legbefolyásosabb emberek között tartják számon XVI. Benedek pápát is, de a listán megtalálható a YouTube két alapítója, Steve Chen és Chad Hurley is.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?