13 °C Budapest

Új "klub" - a belépő 250millió forint

Pénzcentrum
2006. április 24. 17:38

A Bank Gutmann - aki a tavalyi évben tért vissza a hazai private banking piacra - három, független szakértők által készített felmérés alapján is a privátbanki rangsor élvonalában végzett. Az igen sikeres befektetői konferencia után a Bank Gutmann idén második alkalommal rendezi meg Befektetői Nap című konferenciáját, amelyen idén is neves hazai és nemzetközi szakemberek tartanak előadásokat.


A Bank Gutmann - aki a tavalyi évben tért vissza a hazai private banking piacra - három, független szakértők által készített felmérés alapján is a privátbanki rangsor élvonalában végzett. Az igen sikeres befektetői konferencia után a Bank Gutmann idén második alkalommal rendezi meg Befektetői Nap című konferenciáját, amelyen idén is neves hazai és nemzetközi szakemberek tartanak előadásokat.

Kik ők?

A Bank Gutmann történelmi gyökerei a XX. század első évtizedeire nyúlnak vissza, összekötve a bankot két, nagy hagyománnyal és jelentős vállalkozói múlttal rendelkező osztrák vállalkozó családdal, a Gutmann és a Kahane családokkal, amelyek közül az utóbbi jelenleg is a Bank Gutmann főrészvényese. A cég részvényeinek 80 százaléka a főrészvényesek kezében 20 százaléka pedig a menedzsment tulajdonában van.

Ausztria a nemzetközi privátbanki feltételekhez kedvező feltételeket kínál a nemzetközi befektetők részére folyamatosan stabil gazdaságával, adózási szabályozásaival, valamint szigorú banki titoktartásával.

A Bank Gutmann széles körű szolgáltatói portfolióval rendelkezik a magán- és családi vagyon kezelésében, a munkát magasan kvalifikált szakértők nemzetközi hálózata segíti. A több mint 80 éves tapasztalattal rendelkező bank az egész világon rendelkezik ügyfelekkel. Összesen mintegy ezer ügyfél vagyonát kezelik, ami meghaladja a 8 milliárd euro-t.

A cég alapelve, hogy az ügyfelek igényeinek megvizsgálása után egyedi és személyre szabott megoldásokat kínáljon. A banki felső vezetés résztulajdonosokká válásával kialakult tulajdonosi szemlélet biztosítja a stabil működést, az elkötelezettséget és a hatékony, gyors döntéshozatalt. A válalat nem csak saját termékeket kínál meglévő és leendő ügyfeleinek, hanem más cégek által kezelt befektetési termékeket is. Ezáltal teljes mértékben az ügyfél igényeihez tudják szabni kínálatukat.

A Gutmann olyan potenciális ügyfeleket céloz meg, akik legalább egymillió euró befektetési vagyonnal rendelkeznek. A régió vezető privátbankja, a Bank Gutmann Rt. 100%-os tulajdonában álló leánycég helyben, Budapesten nyújt teljes körű szolgáltatást ügyfeleinek. A hazai leányválalat ügyfélköre mintegy 30-40, túlnyomórészt az üzleti életben tevékenykedő, emberre terjed ki. A kezelt vagyon 50 millió eurónak megfelelő összeg. A cég vezetői az idei évben jelentős bővülést várnak, egyrészt a hazai piacról, másrészt pedig a határon túli magyarok köréből. Az ügyfélszerzés, az üzletágra jellemzően, ajánlások útján és a kapcsolati tőke "kamatoztatásán" keresztül történik.

Figyelembe véve az Ausztria és Magyarország közötti hagyományosan szoros kapcsolatot és a meglévő ügyfélkört, a bécsi székhelyű Bank Gutmann 2005 elején megnyitotta magyar befektetési tanácsadó leánycégét. A Bank Gutmann a II. világháború előtt már jelen volt Magyarországon, ezért úgy is fogalmazhatunk, hogy visszatért, hogy mint partner katalizáló szerepet játsszon a piacon az egyéni és intézményi szükségletek kielégítésében. Jelenlétük tükrözi a piacgazdaság megszilárdulásába és a pénzügyi következetesség felépítésébe vetett hitet.

Nemzetközi sikerek

Nemrégiben választották meg a német nyelvterület - Németország, Svájc, Liechtenstein, Luxemburg és Ausztria - legjobb privátbankjának a bécsi székhelyű Bank Gutmann-t, amely ezzel elnyerte a "2006. legjobb vagyonkezelője" nemzetközi címet. A felmérést a nemzetközileg is elismert német gazdasági és pénzügyi kiadó, a Fuchsbriefe végezte vagyonkezelési szolgáltatások körében, megvizsgálva 95 bankot és független vagyonkezelőt személyes tanácsadásuk, befektetési javaslatuk és megbízhatóságuk alapján.

A Bank Gutmann a nemzetközi gazdasági élet egyik legbefolyásosabb kiadványa, az Euromoney Ausztriára vonatkozó "Private Banking Survey" rangsorában is az Ausztria elsőszámú privátbankja helyezést szerezte meg. A privátbanki rangsor felállítása érdekében a felmérésben nemcsak pénzintézeteket, hanem a banki szolgáltatásokkal kapcsolatban álló ügyvédi és tanácsadó cégeket is bevontak. A 'Legjobb Osztrák Privátbank' és a 'Kapcsolat Menedzsment' kategóriákban a Bank Gutmann a legjobb minősítést kapta.

A portfoliókezelés eredményeinek összehasonlítása során a firstfive független befektetési teljesítmény-minősítő szervezet a Bank Gutmann-t választotta a mérsékelt kockázati kategória győztesének.

Dr. Rudolf Stahl vezérigazgató véleménye szerint: "Nagyon örülünk a '2006. legjobb vagyonkezelője' kategóriában elért első helyezésnek. Bankunk a személyre szabott tanácsadás, az ügyfelek egyéni igényeinek pontosan megfelelő termékek és szolgáltatások elvét követi. Ezért fordulnak hozzánk ügyfeleink, hiszen tudják, hogy nálunk bármilyen vagyonkezelési kérdésben kiváló szolgáltatásokra számíthatnak, kiterjedt szakértői hálózatunkkal minden felmerülő igényt ki tudunk elégíteni."

Találkozó az ügyfelekkel

A tavalyi nagyfokú érdeklődésnek köszönhetően a Gutmann Magyarország Rt. második alkalommal rendezi meg a Bank Gutmann Befektetői Nap című konferenciát. A konferencia neves hazai és nemzetközi előadók bevonásával nagyszerű alkalmat kínál a Bank Gutmann széleskörű partneri, szakértői hálózatának bemutatására, amely garancia minden ügyfél számára az egyedi és személyre szabott szolgáltatások terén.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 14:59
Rogán Antal márciusban 17,6 százalékos áremelést engedélyezett a propagandaminisztérium fő beszállít...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem