4 °C Budapest

Megdőlt a sebességi rekord - 10 giga egy pillanat alatt

Pénzcentrum
2007. április 26. 15:00

A Tokiói Egyetem egyik kutatócsoportja megdöntötte az internetes sebességi rekordot elérve az Internet 2-es rendszer sebességi korlátját, jelentették be egy Egyesült Államokbeli konferencián tegnap.

Az Internet 2 rendszert egy 200 egyetemből álló konzorcium hozta létre és működteti kísérleti jelleggel világszerte. A tokiói csoport először a 2006 december 30-án lépte érte el a 7,67 gigabyte per másodperces sebességet 20 mérföldes távolságban, csupán a standard eszközöket és kommunikációs protokollt alkalmazva.

Az újonnan felállított rekord megdöntésére irányított kísérlet azonban a tavalyi év utolsó napján ismét eredményesen végződött: a kutatók elérték az Internet 2 végsebességének tartott 10 Gbps körüli sebességet, pontosan 9,8 gigabyte per szekundumot.

A kutatók szerint ennél nagyobb sebesség elérésével már nem érdemes próbálkorni az Internet 2-n belül, mert annak pótlólagos költségei már túlságosan nagyon lennének. Ehelyett a kutatócsoportok tervezik az Internet 3 létrehozását, mely a jelenlegi végsebesség 10 szeresét tudná produkálni.

Ez azt jelentené, hogy míg a jelenlegi lakossági internet szolgáltatásokat használva 12 24 órába telik a Mártix bővített változatának letöltése, addig ez az Internet 2-vel 30 másodpercbe, az Internet 3-al pedig már csak 5 másodpercbe kerülne.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?