Hová nem ajánlott repülni?

Pénzcentrum
2007. április 18. 15:00

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) megjelentette legújabb, 2006-os a légiközlekedés biztonságáról szóló jelentését, amely szerint a repülés szempontjából a legveszélyesebb hely a világon Oroszország.

Ennek ellenére Giovanni Bisignani, az IATA főigazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott, a 2006-os eredmények rendkívül lenyűgözők, a légi közlekedés még mindig a legbiztonságosabb utazási forma. Ugyanakkor Bisignani felhívta a figyelmet arra is, hogy a balesetek arányának továbbra is csökkennie kell, s természetesen az örökös cél a balesetmentesség marad.

Az IATA jelentése szerint Oroszország, valamint a FÁK tagállamai tizenháromszor magasabb baleseti rátával rendelkeznek, mint a világátlag. A jelentés kiemelte, hogy az Afrikában tapasztalható fejlődés igen pozitív.

A légiközlekedési iparág egészében 2006 során átlagosan 0,65 baleset jutott egymillió repülésre a nyugati építésű sugárhajtású járművek esetében. A FÁK tagállamaiban ez a szám 8,6, Afrikában pedig pedig 9,6-ról esett 4,31-re.

A jelentés szerint a balesetek legfőbb okai a rossz időjárás, a kommunikációs hibák, valamint a legénység képzésében tapasztalható hiányosságok.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?