14 °C Budapest

Hová nem ajánlott repülni?

Pénzcentrum
2007. április 18. 15:00

A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) megjelentette legújabb, 2006-os a légiközlekedés biztonságáról szóló jelentését, amely szerint a repülés szempontjából a legveszélyesebb hely a világon Oroszország.

Ennek ellenére Giovanni Bisignani, az IATA főigazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott, a 2006-os eredmények rendkívül lenyűgözők, a légi közlekedés még mindig a legbiztonságosabb utazási forma. Ugyanakkor Bisignani felhívta a figyelmet arra is, hogy a balesetek arányának továbbra is csökkennie kell, s természetesen az örökös cél a balesetmentesség marad.

Az IATA jelentése szerint Oroszország, valamint a FÁK tagállamai tizenháromszor magasabb baleseti rátával rendelkeznek, mint a világátlag. A jelentés kiemelte, hogy az Afrikában tapasztalható fejlődés igen pozitív.

A légiközlekedési iparág egészében 2006 során átlagosan 0,65 baleset jutott egymillió repülésre a nyugati építésű sugárhajtású járművek esetében. A FÁK tagállamaiban ez a szám 8,6, Afrikában pedig pedig 9,6-ról esett 4,31-re.

A jelentés szerint a balesetek legfőbb okai a rossz időjárás, a kommunikációs hibák, valamint a legénység képzésében tapasztalható hiányosságok.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?