23 °C Budapest

Veszélyesek a magyar utak, Málta a legbiztonságosabb

Pénzcentrum
2007. február 19. 09:30

Az Eurostat által készített felmérés szerint Máltában regisztrálták a legkevesebb halálos kimenetelű balesetet, a 2004-es adatok szerint egymillió személyautóra vetítve 61 haláleset történt.

Kelet-Európában már kevésbé biztonságos utakon közlekedhetünk, nálunk egymillió személyautóra vetítve 458 haláleset történt 2004 során, így a 27 tagállam közül a hatodik helyen a magyar utak végeztek. A legrosszabb a helyzet Lettországban, Romániában, Litvániában és Szlovákiában. A csúcsot Lettország tartja, egymillió autóra vetítve 752 halálos balesettel.

Málta mellett a legbiztonságosabb utakkal Svédország, Nagy-Britannia, Hollandia és Németország büszkélkedhet. Az EU-régiók közül a legbiztonságosabbnak az észak-nyugati területek bizonyultak.

Az Eurostat jelentése kiemelte, az 1994-es és 2004-es adatok összevetésével kiderül, az utak biztonságának tekintetében mindegyik országban szignifikáns javulást tapasztaltak.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?