2 °C Budapest

Mit eszel az étteremben? Csak csendesen...

Pénzcentrum
2007. március 30. 10:45

Az elmúlt években egyre több számszeríjat használó vadorzót kaptak el hazánkban. Ez a műfaj egyre népszerűbb, hiszen csendes, nem úgy mint a puska, a vadászatot azonban nehezebbé, sokak számára izgalmasabbá teszi, hiszen 20-30 méterre meg kell közelíteni az állatot. Az orvvadászok rendszerint megrendelésre dolgoznak és vendéglősöknek értékesítenek - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legnépszerűbb állatnak az őz számít, ugyanis kis helyen elfér és viszonylag könnyű elejteni. Őzből becslések szerint évente 5-7000 esik orvvadászok áldozatául. Éves szinten 2-3 olyan banda bukik le, mely megrendelésre, elsősorban vendéglősöknek dolgozik.

Nyílpuskát, számszeríjat és szigonypuskát a törvény szerint bárki vásárolhat, ezeket azonban tilos nyilvános helyen hordani. Ha valaki megszegi a szabályokat, 50 ezer forintig terjedő pénzbírságra és az eszköz elkobzására számíthat. Ezeket a fegyvereket egyébként tilos lenne az interneten árulni, könnyedén lehet azonban olyan magyar honlapot találni, melyen vehetünk ilyeneket. A legolcsóbb íjpuska 150 ezer, a legdrágább félmilliónál is többet kóstál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59