7 °C Budapest

Mit eszel az étteremben? Csak csendesen...

Pénzcentrum
2007. március 30. 10:45

Az elmúlt években egyre több számszeríjat használó vadorzót kaptak el hazánkban. Ez a műfaj egyre népszerűbb, hiszen csendes, nem úgy mint a puska, a vadászatot azonban nehezebbé, sokak számára izgalmasabbá teszi, hiszen 20-30 méterre meg kell közelíteni az állatot. Az orvvadászok rendszerint megrendelésre dolgoznak és vendéglősöknek értékesítenek - írja a Magyar Hírlap.

A legnépszerűbb állatnak az őz számít, ugyanis kis helyen elfér és viszonylag könnyű elejteni. Őzből becslések szerint évente 5-7000 esik orvvadászok áldozatául. Éves szinten 2-3 olyan banda bukik le, mely megrendelésre, elsősorban vendéglősöknek dolgozik.

Nyílpuskát, számszeríjat és szigonypuskát a törvény szerint bárki vásárolhat, ezeket azonban tilos nyilvános helyen hordani. Ha valaki megszegi a szabályokat, 50 ezer forintig terjedő pénzbírságra és az eszköz elkobzására számíthat. Ezeket a fegyvereket egyébként tilos lenne az interneten árulni, könnyedén lehet azonban olyan magyar honlapot találni, melyen vehetünk ilyeneket. A legolcsóbb íjpuska 150 ezer, a legdrágább félmilliónál is többet kóstál.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?