26 °C Budapest

Vége a riogatásnak: csökkennek az árak!

Pénzcentrum
2007. március 28. 05:40

Havi rendszerességű internetes telefon-körképünk összeállításakor örömmel tapasztaltuk, hogy a Skype versenytársai a riogató hadjárat helyett végre percdíjaikra helyezték a hangsúlyt, lekerültek ugyanis oldalaikról a piacvezető drasztikus áremelésével ijesztgető hirdetések. Összességében elmondhatjuk, hogy a voip egyenlegüket feltölteni kívánó magyarországi telefonálók elsősorban a forint erősödésének örülhettek az elmúlt hetekben, melynek köszönhetően a forintban kifejezett percdíjak jelentősen mérséklődtek a korábbi szintekhez képest.

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre lesz érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek. A szegmens úttörője, a Skype minden hálózaton kívüli (SkypeOut hívás után 0,045 eurós bruttó kapcsolási díjat számít fel.

A számok tanulmányozása mellett persze nem szabad elfelejteni, hogy a network-hatás egyértelműen a Skype-nak kedvez (ezt a klienst használják a legtöbben, így több lehetőség van hálózaton belül, ingyenesen telefonálni), valamint innováció tekintetében egyértelműen a szegmens úttörője diktál, a többiek csak igyekeznek utánozni, kisebb-nagyobb sikerrel és jelentős késéssel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?