16 °C Budapest

Pénzküldés a Skype-on? Ezt is megcsinálták...

Pénzcentrum
2007. március 21. 13:00

A Skype alapítója, Niklas Zennstrom hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan már pénzküldésre is alkalmas lesz a világ legnépszerűbb voip-kliense.

Az új szolgáltatás természetesen egyenes következménye annak, hogy a PayPal rendszert üzemeltető eBay felvásárolta a céget. Az újítás keretében tulajdonképpen arról van szó, hogy a PayPal számlák közti küldés lehetőségét integrálják a Skype programba.

A szolgáltatással nyíltan azokat az USA-ban élő külföldieket célozzák meg, akik keresetükből rendszeresen küldenek haza pénzt családjuknak.

Fontos megjegyezni, hogy innováció tekintetében korántsem kapcsolt vissza a Skype a felvásárlás óta: a közelmúltban jelentették be a SkypeFind funkció bevezetését, mely nemcsak kilistázza kategóriánként a helyi vállalatokat, de a click-to-call funkcióval könnyen elérhetővé is teszi azokat.

Szintén nem régen debütált a Skype Prime, mely lehetővé teszi, hogy a Skype felhasználók pénzt szedjenek a bejövő hívásokért. A rendszer keretében egyre többen akadnak, akik az új módszerrel tanítanak nyelveket.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Zennstrom elmondása szerint a Skype 2006 végén 171 millió felhasználóval büszkélkedhetett világszerte.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?