1 °C Budapest

Tovább szélesedne a kínai jüan árfolyamsávja?

Pénzcentrum
2007. március 5. 14:47

A kínai jüan árfolyamsávjának további szélesítéséről szóló pletykák erősítik a jent a devizapiacon. A Bank of China elnöke olyan nyilatkozatot tett, miszerint a jelenleg irányonként 0.3%-os ingadozást engedő sávot esetleg kiszélesítenék, ami további teret engedhetne a jüan felértékelődésének. A devizapiacon a szereplők nagy része a jenen keresztül spekulál a kínai deviza várható felértékelődésére.

Zhou Xiaochuan nyilatkozata mindenképpen pozitív hír azok számára, akik az ázsai devizák erősödésére játszanak. Amerikai gazdasági körök mér régóta szorgalmazzák a kínai árfolyamrendszer rugalmasabbá tételét, ugyanis gazdasági számítások szerint a jüan meglehetősen alulértékelt, ami a kínai termelőknek jelentős versenyelőnyt biztosít. Ha a szűk sávot kiszélesítenék, a jüan minden bizonnyal azonnal felértékelődne. Korábban már sor került kis lépésekre, de a érdemi elmozdulás az árfolyamban az objektív korlátok miatt nem következhetett be.

A jen az ún. carry-trade ügyletek leépítése miatt az előző napokban jelentősen erősödött, a fenti lépéssel a folyamatok tovább folytatódhatnak.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52