Kitíltják a casinókat a városból

Pénzcentrum
2007. február 5. 09:15

Európa több országában is Las Vegast idéző "rezervátumokat" építenének a szerencsejátékosoknak. Angliában Manchesterben jöhet létre egy óriási kaszinóváros, Oroszországban pedig négy régiót jelölnének ki a Moszkvából kitiltandó szerencsejátékoknak - írja a Népszabadság.

A jelek szerint a nagyhatalmak rászálltak a szerencsejátékokra. Pedig Oroszországban az üzlet virágzik, becslések szerint a moszkvai kaszinók, játéktermek éves forgalma 10 milliárd dollár körül van. Homály fedi, hogy pontosan mennyit is húz az állam a kilencvenes évek elejétől bőven hulló mannából, de vélhetően kevesli az összeget, legalábbis erre lehet gyanakodni abból, hogy új mederbe kívánja terelni a szerencsejáték-piacot. A parlament ugyanis nagy többséggel elfogadta Putyin elnök tavaly októberi javaslatát, amely 2009 júliusától egyszerűen kitiltja Moszkvából a szerencsejátékot, egyúttal négy távoli régiót kijelölve az iparágnak. Ha valaki két és fél év múlva rulettezni akar, utazhat a Balti-tengerhez Kalinyingrádba, esetleg a szibériai Altarba, de választhatja Rosztovot vagy Krasznodart is. Tilos lesz az internetes szerencsejáték is, és általában semmilyen nyilvános helyen, így a repülőtereken vagy a bevásárlóközpontokban sem működtethetnek még játékautomatákat sem.

Ugyanakkor az új törvény előírja, hogy egy kaszinó területe legalább 800 négyzetméter legyen, a játéktermek minimummérete 100 négyzetméter, és legkevesebb 50 nyerőgépet kell bennük elhelyezni. A hivatalos álláspont szerint a kormány szándéka, hogy a népet távol tartsa e bűnös helyektől, megóvja a szenvedélybetegségtől

Európa nyugati felén eközben győzött Manchester a brit szuperkaszinó jogának elnyeréséért vívott versenyben. A szakértői bizottság, a Casino Advisory Panel (CAP) választása, amelyet még a parlamentnek is meg kell erősítenie, nemcsak az érintettek körében, de Anglia-szerte is óriási meglepetést okozott.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?