0 °C Budapest

Fiktív üzlet, valós pénz - "Papírmunkából" milliárdok

Pénzcentrum
2007. január 26. 08:45

Számlagyárat működtető bűnözői csoportot leplezett le a vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata. A csoport 3,1 milliárd forint értékben állított ki fiktív számlákat, közel száz vállalkozásnak; ezzel legalább 700 millió forint ÁFA-kiesést okozott a költségvetésnek.

A Népszabadság értesülései szerint a társaság ellen egy éve folyt nyomozás nyílt és titkos módszerekkel. A gyanúsítottakra végül csütörtökön egy fővárosi pénzintézet előtt, pénzátadás közben csaptak le a vámos kommandósok. A csoport általuk működtetett, vagy közreműködésükkel alapított, de csak papíron működő vállalkozások nevében bocsátott ki fiktív számlákat.

Az akcióban a csoport hat tagját fogták el és vették őrizetbe, és ötmillió forint készpénzt foglaltak le. Zárolták a gyanúsítottak bankszámláit is. A házkutatások és a kihallgatások még csütörtök este is nagy erőkkel folytak.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem