18 °C Budapest

Rendkívül sikeres évet zárt az iWiW

Pénzcentrum
2007. január 24. 13:23

Az iWiW tavaly áprilisában történt felvásárlása óta a közösségi portálon regisztráltak száma több mint duplájára nőtt, és elérte az 1,7 milliót. A felhasználók közötti kapcsolatok száma ugyanezen időszak alatt majdnem ötszörösére nőtt, és meghaladja a 162 milliót. Az oldal az év során számos új szolgáltatással bővült, míg több, meglévő funkcióját továbbfejlesztette. Ennek köszönhetően látogatottságát tekintve tartósan az első három leglátogatottabb oldal közé került. Az iWiW felületein keletkezett ez időszakra eső hirdetési bevétele meghaladta a 200 millió forintot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A T-Online Magyarország tulajdonában lévő iWiW közösségi oldal életében kiemelkedő jelentőségű volt a 2006-os év. A portálon regisztráltak száma az elmúlt évben korábban nem tapasztalt mértékben növekedett; míg a felvásárlás napján közel 640 000 regisztrált felhasználóval rendelkezett, addig januárra ez a szám 1,7 millió főre duzzadt.

Az oldal látogatottsága szintén kiemelkedő volt, ami folyamatos növekedést követően év végére dobogós helyezést jelentett. Érdekesség, hogy a Webaudit adatai szerint december 30-án és január 1-jén az egyedi látogatószámot tekintve az iWiW második helyre került. A közösségi portál egyedi látogatottsága stabilan meghaladja a hétszázezret. Míg a tavalyi áprilisi akvizíciókor az iWiW használói között a rendszer 35 milliónál több kapcsolatot tartott nyilván, mára ez a szám meghaladja a 162 milliót.

Tavaly a T-Online Magyarország Zrt. több mint 200 milliós árbevételt generált az iWiW reklámfelületeinek értékesítéséből, amely a korábbi adatokkal összevetve szintén kiváló eredménynek mondható.

A sikerben jelentősen közrejátszott, hogy az oldalon található szolgáltatások száma növekedett, illetve az üzemeltető az év során számos, a felhasználói igényeket még jobban kielégítő fejlesztést hajtott végre.

A legújabb szolgáltatás közé tartozik a nemrég elindított "Kedvmutató", amely mérhetővé teszi a felhasználók pillanatnyi hangulatát. Különlegessége, hogy a napi, a havi és az éves statisztikák mellett csillagjegyekre, illetve korosztályokra lebontott hangulatstatisztikák is megtekinthetők. Az eddigi működés során tapasztalt pozitív hangulati rekord karácsony napjaira esett.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az iWiW látogatók kényelmét szolgálja, hogy decemberben a kereső funkció tovább finomodott. Ennek köszönhetően már nem csak a regisztráltak között, hanem a fórumokban, illetve az apróhirdetésekben is lehet kutatni, illetve az "összetett keresés" funkció segítségével célzott keresést lehet végrehajtani az ismerősök között, így lényegesen egyszerűbbé válik akár egy friss ismerős vagy régi osztálytárs felkutatása.

A közösségi jellegét kihasználva az iWiW - az e-spell fordítóirodával közösen - immár harmadik alkalommal karácsonyi használt ruhagyűjtést szervezett, amely keretében rendkívül sok felhasználó juttatta el használt, de még jó állapotban lévő ruháját a megjelölt gyűjtőhelyre. A meghirdetett program keretében beérkezett több mint egy teherautónyi ruha a Menhely Alapítványhoz került.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?