Sztrájk lesz, áramkimaradás nem...

Pénzcentrum
2007. január 19. 10:30

Nem alszik ki az villany a lakosságnál akkor sem, ha a villamosenergia-ipari dolgozók megkezdik a február 6-tól beígért sztrájksorozatot. A szabályozás szerint ugyanis ilyenkor háromórás rotációban az ipari fogyasztóknál kapcsolják ki az áramot az erőművi termelés csökkenésének függvényében - írja a Magyar Hírlap.

Az ágazati szakszervezetek a tegnap bejelentett sztrájkkal kívánják elérni, hogy fennmaradjon a dolgozóinak és nyugdíjasainak járó tarifakedvezmény. A munkabér beszüntetést február 6-án műszakkezdettől kétórás figyelmeztető sztrájkkal kezdenék, majd február 8-án ugyancsak műszakkezdettől egy nyolcórás, illetve február 12-től a folyamatos sztrájk következne, ha addig sem sikerül megegyezni a kormányzat képviselőivel.

A villamosenergia-ipari dolgozók kilowattóránként 11,50 forintért kapják szemben a normál 35 forintos piaci árra. De Gál Rezső, a sztrájkbizottság szóvivője szerint a kedvezményt nem az állam fizeti, hanem beépítették az energia árába, így az kilowattóránként 20-25 fillér pluszköltséget jelent.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?