28 °C Budapest

Sztrájk lesz, áramkimaradás nem...

Pénzcentrum
2007. január 19. 10:30

Nem alszik ki az villany a lakosságnál akkor sem, ha a villamosenergia-ipari dolgozók megkezdik a február 6-tól beígért sztrájksorozatot. A szabályozás szerint ugyanis ilyenkor háromórás rotációban az ipari fogyasztóknál kapcsolják ki az áramot az erőművi termelés csökkenésének függvényében - írja a Magyar Hírlap.

Az ágazati szakszervezetek a tegnap bejelentett sztrájkkal kívánják elérni, hogy fennmaradjon a dolgozóinak és nyugdíjasainak járó tarifakedvezmény. A munkabér beszüntetést február 6-án műszakkezdettől kétórás figyelmeztető sztrájkkal kezdenék, majd február 8-án ugyancsak műszakkezdettől egy nyolcórás, illetve február 12-től a folyamatos sztrájk következne, ha addig sem sikerül megegyezni a kormányzat képviselőivel.

A villamosenergia-ipari dolgozók kilowattóránként 11,50 forintért kapják szemben a normál 35 forintos piaci árra. De Gál Rezső, a sztrájkbizottság szóvivője szerint a kedvezményt nem az állam fizeti, hanem beépítették az energia árába, így az kilowattóránként 20-25 fillér pluszköltséget jelent.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?