3 °C Budapest

Hamis gyógyszerek a piacon! Vigyázz mit veszel be!

Pénzcentrum
2007. január 19. 05:30

Érdekes kutatást végzett a potencianövelő szerek piacán vezető pozíciót betöltő Pfizer a szex-turizmus egyik legkedveltebb célpontjának számító 5 thaiföldi városban, ahol arra voltak kíváncsiak, hogy a gyógyszerként árult szerek hány százaléka hamisítvány.

A Phuket mellett Bangkokot, Koh Samuit, Pattaya-t és Chiang Mai-t felölelő teszt során nagyságrendileg a Food and Drug Administration által kiadott adatokhoz hasonló eredményekre jutottak: a potencianövelőként árusított szerek 90%-a hatástalan hamisítvány.

A legtöbb utánzat Kínából és Indiából származik. A WHO becslései szerint a hamis gyógyszerek globális piaca óriási: a forgalom a 2005-ös 35 milliárd dollárról 2010-re 75 milliárdra nőhet.

Az adatok szerint a hamisítványok 32.1%-a nem tartalmaz aktív hatóanyagot, míg 21.4%-ukban az alkotó elemeket hamisítják.

Szakértők szerint a helyzet azért fajulhatott el ennyire, mert a meglehetősen keresett potencianövelőket vénykötelessé tették, így sokan igyekeznek őket a feketepiacon beszerezni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?