26 °C Budapest

Kifakadtak a megalázott Tesco alkalmazottak! Indul a vizsgálat...

Pénzcentrum
2007. január 18. 05:30

Kivizsgálja a Tesco azokat a híreszteléseket, melyek szerint menedzserei embertelenül bánnak a bolti alkalmazottakkal Lengyelországban. A munkavállalók egy lengyel lapnak elmondták, hogy folyamatos megaláztatásnak vannak kitéve, mivel rendszeresen átkutatják őket, illetve meglehetősen gyakran, bántó hangnemben figyelmeztetik őket, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján bárkit rögtön elvitethetnek a rendőrökkel.

A munkaidő alatt az eladótérben nem ehetnek az alkalmazottak, akiknek egy megbeszélés keretében elmondták, hogy rögtön a rendőrséghez fordulnak, amennyiben valaki megdézsmálja az árukészletet.

A brit kiskereskedő éves jelentése szerint 107 egységet üzemeltet Lengyelországban, és több mint 20 ezer embert foglalkoztat. A tervek szerint ebben az üzleti évben még 39 üzletet nyitnak az országban. (Minden egység élén lengyel menedzser áll.)

A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek az esetleges hibák korrigálása érdekében, hiszen a vádak meglehetősen súlyosak, így beható vizsgálat keretében igyekeznek feltárni az igazságot. A központi álláspont szerint a Tesco minden menedzserének úgy kell kezelnie alkalmazottait, ahogy ő szeretné, hogy hozzá viszonyuljanak az emberek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?