18 °C Budapest

Kifakadtak a megalázott Tesco alkalmazottak! Indul a vizsgálat...

Pénzcentrum
2007. január 18. 05:30

Kivizsgálja a Tesco azokat a híreszteléseket, melyek szerint menedzserei embertelenül bánnak a bolti alkalmazottakkal Lengyelországban. A munkavállalók egy lengyel lapnak elmondták, hogy folyamatos megaláztatásnak vannak kitéve, mivel rendszeresen átkutatják őket, illetve meglehetősen gyakran, bántó hangnemben figyelmeztetik őket, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján bárkit rögtön elvitethetnek a rendőrökkel.

A munkaidő alatt az eladótérben nem ehetnek az alkalmazottak, akiknek egy megbeszélés keretében elmondták, hogy rögtön a rendőrséghez fordulnak, amennyiben valaki megdézsmálja az árukészletet.

A brit kiskereskedő éves jelentése szerint 107 egységet üzemeltet Lengyelországban, és több mint 20 ezer embert foglalkoztat. A tervek szerint ebben az üzleti évben még 39 üzletet nyitnak az országban. (Minden egység élén lengyel menedzser áll.)

A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek az esetleges hibák korrigálása érdekében, hiszen a vádak meglehetősen súlyosak, így beható vizsgálat keretében igyekeznek feltárni az igazságot. A központi álláspont szerint a Tesco minden menedzserének úgy kell kezelnie alkalmazottait, ahogy ő szeretné, hogy hozzá viszonyuljanak az emberek.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24