0 °C Budapest

Leleplezés első kézből: mindenkinek leesett az álla!

Pénzcentrum
2007. január 15. 05:30

Bekövetkezett, amire már régóta számítani lehetett, az Apple azonban így is meg tudta lepni a hallgatóságot, amikor Steve Jobs vezérigazgató lerántotta a leplet az iPod telefonról, egyszerűbb nevén az iPhone-ról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A San Franciscóban tartott Macworld nevű rendezvényen a lenyűgözött közönség arról is értesülhetett, hogy a kiszivárogtatás útján a köztudatba hónapokkal ezelőtt bedobott márkanév a Cisco által már foglalt, így várhatóan per is lesz a termék bevezetéséből.

A Cisco 2000-ben szerezte meg a szóban forgó márkanevet, amikor megvette az InfoGeart. A cég elnökhelyettese szerint a Cisco jóhiszeműen bocsátkozott tárgyalásokba az Apple-lel a névhasználat ügyében, azt azonban elfogadhatatlannak tartják, hogy az engedélyük nélkül máris ezen a néven mutatják be az ígéretes terméket.

Az Apple részéről persze természetes, hogy korábbi sikereire alapozva szeretné a legtöbbet kihozni az "i"-márkából (iPod, iTunes, iMac, iTV). Az említett eseményen ugyanakkor az is kiderült, hogy a vásárlóknak még legalább fél évet kell várniuk az új csodára, melyből Jobs az első év során 10 millió darabot szeretne értékesíteni.

A hallgatóság soraiban jelenlévő elemzők szerint amennyiben a készülék tárolókapacitás, akku-élettartam és a kapcsolt alkalmazások területén is kiemelkedőt tud nyújtani, akkor kétségtelen, hogy az elkövetkező évek technológiai slágeréről lebbentették fel a fátylat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06