13 °C Budapest

Íme egy újabb trükk a biztosítók ellen

Pénzcentrum
2007. január 15. 06:50

Napról napra növekvő méretű csalássorozatokkal találkozhat az, aki a nemzetközi híreket böngészve érdekességek után kutat. A nemrégiben kipattant botrány gócpontja is egyáltalán nem meglepő módon az Egyesült Államok, az áldozatot azonban meglepő módon most nem a magánszemélyek, hanem a biztosító társaságok jelentették.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szövetségi rendőrség legújabb fogásával egy kiterjedt, a "kenyerét" biztosítási csalással kereső hálózatot fülelt le, amelyet a kaliforniai San Gabriel-völgy kisvárosainak ügyvédi irodái és a közelben található Alhambra klinika üzemeltetett.

A rendőrség többek 2 ügyvédet,13 irodai dolgozót és az ügyben érintett 12 iroda 86 ügyfelét hallgatta meg, akik engedélyezték, hogy többszöri ott tartózkodásukról szóló hamis dokumentumokkal, az ügyvédi iroda az egészség biztosítási keretüket lehívja. Végül 88 embert vettek őrizetbe, többségük az óvadék megfizetése után szabadlábon védekezik.

A biztosító társaságoknak okozott kár eléri az 500 000 dollárt vagyis a 98 millió forintot. A biztosítási szövetségek is részt vállaltak a vizsgálatban, amely az egyik ügyvédi iroda ügyfelének bejelentésével kezdődött.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?