Elkezdődött: ismét jönnek a dugók

Pénzcentrum
2007. január 15. 10:00

A Városházán már folyik az előkészítés, a Közgyűlés már döntött a felújítandó utak listájáról. E szerint jövőre 133 helyen, 156 kilométer útra kerül új burkolat, ami mellett még 17 kilométer kerékpárút is épül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tavaly a Fővárosi Önkormányzat több mint 80 kilométer utat újított fel. Idén ennek a nagyszabású programnak a két és félszerese valósult meg, azaz 200 kilométer új burkolat került az utakra. Az útrekonstrukciós-sorozat minden kerületet, összesen 185 útszakaszt érintett.

A Fővárosi Közgyűlés októberi ülésén döntött arról, hogy 2007-ben a főváros saját forrásból 8,5 milliárdot, a központi költségvetésből 7 milliárd forintot szán útfelújításra.

A tervek szerint új aszfaltot kap többek közt a Hűvösvölgyi-, Budakeszi-, Szentmihályi-, Kamaraerdei út, valamint a Wesselényi-, Sánc-, Damjanich utca és a Hungária körút is.

Folytatódnak január 15-től, hétfőtől Budapesten a 2-es metró felújítási munkálatai, ezért hétköznapokon minden este fél nyolctól, hétvégén pedig egész nap metrópótló buszok szállítják az utasokat a teljes vonalon. Ezután a 2-es metró vonalán, hat hétvégén (január 26-28, február 2-4, 9-11, 17-18, 25-25-ig és március 2-4-ig) lesz felújítás, ezért a metró helyett péntek este fél nyolctól és szombat vasárnap egész nap metrópótló buszok járnak a teljes vonalon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az M2 metrópótló busz az Örs vezér tere és a Moszkva tér között az Erzsébet-hídon keresztül közlekedik az Astoria, a Ferenciek tere és a Déli pályaudvar érintésével, az M2B busz az Örs vezér tértől a Margit-hídon át, a Deák tér, a Kossuth tér, a Margit-híd budai hídfő és a Batthyány tér érintésével éri el a Moszkva teret.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?