4 °C Budapest

Elkezdődött: ismét jönnek a dugók

Pénzcentrum
2007. január 15. 10:00

A Városházán már folyik az előkészítés, a Közgyűlés már döntött a felújítandó utak listájáról. E szerint jövőre 133 helyen, 156 kilométer útra kerül új burkolat, ami mellett még 17 kilométer kerékpárút is épül.

Tavaly a Fővárosi Önkormányzat több mint 80 kilométer utat újított fel. Idén ennek a nagyszabású programnak a két és félszerese valósult meg, azaz 200 kilométer új burkolat került az utakra. Az útrekonstrukciós-sorozat minden kerületet, összesen 185 útszakaszt érintett.

A Fővárosi Közgyűlés októberi ülésén döntött arról, hogy 2007-ben a főváros saját forrásból 8,5 milliárdot, a központi költségvetésből 7 milliárd forintot szán útfelújításra.

A tervek szerint új aszfaltot kap többek közt a Hűvösvölgyi-, Budakeszi-, Szentmihályi-, Kamaraerdei út, valamint a Wesselényi-, Sánc-, Damjanich utca és a Hungária körút is.

Folytatódnak január 15-től, hétfőtől Budapesten a 2-es metró felújítási munkálatai, ezért hétköznapokon minden este fél nyolctól, hétvégén pedig egész nap metrópótló buszok szállítják az utasokat a teljes vonalon. Ezután a 2-es metró vonalán, hat hétvégén (január 26-28, február 2-4, 9-11, 17-18, 25-25-ig és március 2-4-ig) lesz felújítás, ezért a metró helyett péntek este fél nyolctól és szombat vasárnap egész nap metrópótló buszok járnak a teljes vonalon.

Az M2 metrópótló busz az Örs vezér tere és a Moszkva tér között az Erzsébet-hídon keresztül közlekedik az Astoria, a Ferenciek tere és a Déli pályaudvar érintésével, az M2B busz az Örs vezér tértől a Margit-hídon át, a Deák tér, a Kossuth tér, a Margit-híd budai hídfő és a Batthyány tér érintésével éri el a Moszkva teret.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?