-4 °C Budapest

A Te jelszavad is ellopták? Milliók veszélyben!

Pénzcentrum
2006. december 21. 05:30

Szinte naponta érkeznek hozzánk az internetfelhasználókat ért támodásokról szóló hírek, a vonat tovább robog, itt az újabb áldozat. Vírusveszélyre figyelmeztet az egyik amerikai internetbiztonsággal foglalkozó cég, amely szerint trójai került a Skype VoIP szoftverébe. A fertőződésés kiindulópontja Ázsia csendes-óceáni térsége, főként Dél-Korea, de a veszély akár az összesen 136 millió Skype felhasználót érintheti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A trójai egy a trójai faló mintájára működő vírus, amelynek célja, hogy magát valamilyen hasznos alkalmazásként feltüntetve, a telepítés után adatok lophasson az internet felhasználó gépéről. Jelen esetben a trójai szöveges üzenetet küldött a program felhasználójának, amelyben arra kérte, hogy töltse le az sp.exe nevű fájlt.

A cég szakértői szerint azonban aggodalomra nincs ok, mert a vizsgálatuk során kiderült, hogy az az oldal, amelyet a trójai arra használt, hogy letöltse a csapdába esett skype-olóknak adatait, inaktív. A cég először hétfőn számolt be a veszélyről, ám akkor még tévesen féregként azonosította a "betolakodót", amely valódi formáját csak a tegnapi nap folyamán sikerült felfedni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?