6 °C Budapest

Eddig csak bosszúságot okozott az euró...

Pénzcentrum
2007. január 8. 11:00

Érdekes, felemás tapasztalatokról számolnak be a Népszabadság által megkérdezett szlovéniai Lendva lakói az euró bevezetéssel kapcsolatban, érdemes hát egy pillantást vetni arra, mire is számíthatunk, ha egyszer nálunk is beköszönt a közös pénz korszaka.

Akad olyan megkérdezett, aki a boltok végigjárása után arra a következtetésre jutott, hogy nyugdíja tejben, kenyérben, felvágottban és borban számolva euróban is ugyanannyit ér most, mint korábban tolárban, van azonban olyan is, aki már találkozott 10%-os áremeléssel.

Egyesek szerint a boltosok néhány hét múlva bátrabban kerekítik majd felfelé az árakat és a hónap végén érkező, már euróban fizetendő közüzemi számlák is okozhatnak meglepetést.

Az euró-tolár árfolyamot pontosan 239.64-en rögzítették, a parkolóautomaták azonban még nem működnek, időbe telik ugyanis, míg átprogramozzák őket.

A boltosok kiemelik, hogy eddig nemcsak munkába, de sok pénzbe is került az átállás, fizetni kellett ugyanis a számítógépes könyvelési program módosításáért, valamint a pénztárgépek átállításáért. A lap által megkérdezett üzletvezető leszögezi, hogy az átváltással semmit nem keresett, a felkerekítésre ugyanis nagyon figyelnek a fogyasztóvédők, akik legalább 1,000 eurós bírságot vetnek ki az ügyeskedőkre, akik emellett feketelistára kerülnek.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?