12 °C Budapest

Eddig csak bosszúságot okozott az euró...

Pénzcentrum
2007. január 8. 11:00

Érdekes, felemás tapasztalatokról számolnak be a Népszabadság által megkérdezett szlovéniai Lendva lakói az euró bevezetéssel kapcsolatban, érdemes hát egy pillantást vetni arra, mire is számíthatunk, ha egyszer nálunk is beköszönt a közös pénz korszaka.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Akad olyan megkérdezett, aki a boltok végigjárása után arra a következtetésre jutott, hogy nyugdíja tejben, kenyérben, felvágottban és borban számolva euróban is ugyanannyit ér most, mint korábban tolárban, van azonban olyan is, aki már találkozott 10%-os áremeléssel.

Egyesek szerint a boltosok néhány hét múlva bátrabban kerekítik majd felfelé az árakat és a hónap végén érkező, már euróban fizetendő közüzemi számlák is okozhatnak meglepetést.

Az euró-tolár árfolyamot pontosan 239.64-en rögzítették, a parkolóautomaták azonban még nem működnek, időbe telik ugyanis, míg átprogramozzák őket.

A boltosok kiemelik, hogy eddig nemcsak munkába, de sok pénzbe is került az átállás, fizetni kellett ugyanis a számítógépes könyvelési program módosításáért, valamint a pénztárgépek átállításáért. A lap által megkérdezett üzletvezető leszögezi, hogy az átváltással semmit nem keresett, a felkerekítésre ugyanis nagyon figyelnek a fogyasztóvédők, akik legalább 1,000 eurós bírságot vetnek ki az ügyeskedőkre, akik emellett feketelistára kerülnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?