3 °C Budapest

Utaznál, de nincs hova? - itt a megoldás!

Pénzcentrum
2006. december 29. 12:00

Elkelt! Ez az a szó, amit a magyarországi szállodák és utazási irodák szilveszteri ajánlataival kapcsolatban leggyakrabban elhangzik. Szinte teljesen megteltek az itthoni szállodák és panziók. De ha valaki most, két nappal az ünnep előtt érne villámcsapásként a felismerés, hogy az újévhez mégiscsak jár egy kis kiruccanás és azt az otthonától távol szeretné ünnepelni, akkor sincs ok az elkeseredésre, még bőven van ideje szemezgetni a környező országok kínálatából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mikor leesik az első hó...

A szilveszteri ajánlatok alapvetően kétféle lehetőséget rejtenek magukban: vagy síútat kínálnak vagy városnézős, körutazásos túrákra invitálnak bennünket. Előbbiekkel inkább Ausztria és Szlovákia esetében találkozhatunk, míg utóbbiakkal a szlovéniai, erdélyi és csehországi szállodák szeretnék megtölteni egyelőre még üres szobáikat. Ennek az öt országnak az ajánlataiból szemezgettünk.

Hó hiány ide, hó hiány oda, síelni mégiscsak kell

Lássuk először milyen ajánlatokkal várják a magyar turistákat az osztrák és szlovák vendéglátósok! Az alábbi táblázatban a www.szilveszter.lap.hu által felkínált lehetőségek közül emeltünk ki néhányat.

Az egy éjszakára lebontott árakat tekintve elmondhatjuk, hogy a külföldi ajánlatok jóval nagyobb szórást mutatnak, mint azt a hazai szállodák által egy éjszakányi ott tartózkodásért felszámolt tarifái tették. Ez egy részről az akcióknak, másrészről a szállodák és panziók által nyújtott eltérő minőségű szolgáltatásnak köszönhető. Ebben az esetben a csillagok valóban árkülönbséget is jelentenek.

A síutakkal kapcsolatban ugyancsak jellemző, hogy az elhelyezés általában apartmanokban vagy apartmanházakban történik, ahol lehetőség van az önellátásra, de ha a kedves vendég úgy kívánja a legtöbb helyen igényelhet félpanziós ellátást is. A magyarországi szállodák szilveszteri csomagjának szinte kötelező eleme, a szilveszteri mulatság azonban itt egyáltalán nem szokványos szolgáltatás, ezek az ajánlatok sokkal inkább egyszerű síutak szilveszterre időzítve.

A wellness szolgáltatások sem tartoznak egyértelműen hozzá az alap ellátáshoz, általában van szauna, szolárium és gőzfürdő, de sokhelyütt ezeket csak térítés ellenében lehet igénybe venni, vagy az igénybevételük korlátozott, fedett uszodával pedig csak a négycsillagos Hotel Belleveu esetében találkoztunk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Síléc és hó nélkül is van mit csinálni...

A következő ajánlatok azoknak szólnak, akik nem a hó szerelmesei, sokkal inkább élveznek egy óvárosi sétát vagy egy a történelmi városokat felölelő körutazást. Itt már találkozhatunk autóbuszos, szervezett kirándulásokkal is, amelyek fő célpontja: Csehország és Erdély.

Az árak itt is jelentős eltérést mutatnak, amelyek ebben az esetben is a plusz szolgáltatások minősége közötti különbségekre vezethetők vissza. Az ellátás általában félpanziós, és jellemzően szállodák ajánlataival találkozhatunk.

Az előzőekben felsorolt ajánlatokkal ellentétben itt rövidebb időre szólnak a csomagok, valóban szilveszteri utakról van szó, és általában az alapárba már beletartozik a december 31-i mulatság is, korlátlan italfogyasztással.

Ha bármelyik ajánlat megnyerte tetszésünket, jobb, ha minél hamarabb nekiveselkedünk a kutatásnak és a kapcsolatfelvételnek, mert vészesen fogy az idő és ezzel együtt a szabad helyek száma is. Egy biztos, az utazási költséget is ideszámítva, a külföldi szilveszter biztosan költségesebb lesz, mintha a magyarországi szállodák ajánlatainak egyikét választottuk volna, persze ugyanabban a kategóriában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20