Meglepő fordulat Szilveszter-ügyben: mégsem annyi az annyi?

Pénzcentrum
2006. december 19. 12:00

Petárda, pezsgő és konfetti... Jellegzetes kellékek, amelyekről biztosan eszünkbe jutnak a fergeteges vagy éppen kevésbé fergeteges szilveszteri bálok, bulik. Ha az idén nem a megszokott társaságban és környezetben szeretnéd ünnepelni az újévet, akkor ideje, hogy körülnézz egy kicsit a szállodák világában. A kereséshez szeretnénk segítséget nyújtani a következő néhány sorban.

A magyarországi szállodák szilveszteri akcióinak néztünk utána, hogy megtudjuk, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik az idén szilveszterkor különleges kényeztetésre vágynak. Milyen akciókkal csábítanak a három, négy, illetve ötcsillagos szállodák, és van e jelentős különbség az árakban? 

Három csillag: kiscsillag

Az internetet böngészve a leggyakrabban három csillagos szállodák ajánlataival találkozhatunk, amelyek legfontosabb közös tulajdonsága, hogy mindannyian szolgálnak valamilyen wellness lehetőséggel, amely legalább szauna használatot, vagy edzési lehetőséget jelent, de általában sokkal inkább korlátlan pezsgőfürdő, szauna (néhol korlátozott), gőzfürdő. Nem túl gyakori, de néhány helyben az alap térítés tartalmaz masszást és kirándulást is.

S hogy mennyit kell minderre áldoznunk? Megtudhatjuk a következő táblázatból. Az elérhető szállodák és ajánlataik nagy száma miatt azonban csak néhány érdekes ajánlatot tudunk megmutatni, hogy lássuk, hol mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha kishazánk valamely elbűvölő részén szeretnék ünnepelni 2007 megérkeztét.


Az egy éjszakára lebontott árakból jól látszik, hogy két szálloda ajánlata között a csomag tartalmának függvényében, vagyis a szálloda által nyújtott pluszszolgáltatások és a szilveszter estére szervezett programok alapján akár több mint 10 000 forintos eltérés lehet. Természetesen befolyásolja az árat, hogy a hotel a Balaton partján, Budapesten vagy valamelyik híres fürdővárosunkban van-e.

Elérhetetlen luxus?

A négy és ötcsillagos szállodák ajánlataiban már korántsem dúskálhat oly mértékben a lelkes szilveszterező, mint a kevesebb csillaggal rendelkező (kevésbé szigorú követelményrendszernek megfelelő) létesítményekében. Érdemes lehet azonban összevetni az itteni díjszabást az állítólagosan sokkal kevésbé költséges "kiscsillagosokéval", hogy megtudjuk miért van ekkora eltérés az ajánlatok számában.


 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


A fenti táblázatot tüzetesebben átböngészve ráismerhetünk az előbbi táblázatban olvasható árakra, legalábbis azok felső értékeire. Egyedül egy debreceni négy csillagos szálloda ajánlata lóg ki a sorból, de természetesen ez az ár se a megszokott, sokkal inkább egy erősen látogató csalogató szilveszteri akció következménye.

A három és négycsillagos szállodák szilveszteri csomagjainak árait összevetve azonban hamar kiderül a rés, ha csak az év végét ünnepelve is, de összeszűkül, bár a kedvező ajánlatok csak így ebben a formában érvényesek, amely a négycsillagosok esetében általában egy hosszabb időtartamot és ezzel együtt nagyobb költséget és árkedvezményt is jelent.

A két típus ajánlatai közötti különbséget így nem az árak, sokkal inkább a szolgáltatások adják. A magasabb ranggal rendelkező szállodák gyakran köszöntenek üdvözlő itallal, forralt borral és sült gesztenyével, szerveznek kirándulásokat, bált szilveszter estére különleges vacsorával és műsorral.

A wellness részleg használata természetesen ebben az esetben is korlátlan, és jár a fürdőköpeny is, de emellett  benne foglaltatik a csomagban valamilyen fitness foglalkozás, fallabda, bowling vagy masszázs (azonban ezek tartama és gyakorisága korlátozott).

Jellemzően félpanziós ellátást tartalmaznak a szilveszteri csomagok, amely a három csillagos szállodák esetben svédasztalos reggelit és menüválasztásos vacsorát jelent, míg a négy illetve ötcsillagosok esetében ugyancsak svéd asztalos a reggeli, de kuponos a'la carte, háromfogásos vacsora vagy svédasztal az "esti menü".

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?