1 °C Budapest

Meglepő fordulat Szilveszter-ügyben: mégsem annyi az annyi?

Pénzcentrum
2006. december 19. 12:00

Petárda, pezsgő és konfetti... Jellegzetes kellékek, amelyekről biztosan eszünkbe jutnak a fergeteges vagy éppen kevésbé fergeteges szilveszteri bálok, bulik. Ha az idén nem a megszokott társaságban és környezetben szeretnéd ünnepelni az újévet, akkor ideje, hogy körülnézz egy kicsit a szállodák világában. A kereséshez szeretnénk segítséget nyújtani a következő néhány sorban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyarországi szállodák szilveszteri akcióinak néztünk utána, hogy megtudjuk, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik az idén szilveszterkor különleges kényeztetésre vágynak. Milyen akciókkal csábítanak a három, négy, illetve ötcsillagos szállodák, és van e jelentős különbség az árakban? 

Három csillag: kiscsillag

Az internetet böngészve a leggyakrabban három csillagos szállodák ajánlataival találkozhatunk, amelyek legfontosabb közös tulajdonsága, hogy mindannyian szolgálnak valamilyen wellness lehetőséggel, amely legalább szauna használatot, vagy edzési lehetőséget jelent, de általában sokkal inkább korlátlan pezsgőfürdő, szauna (néhol korlátozott), gőzfürdő. Nem túl gyakori, de néhány helyben az alap térítés tartalmaz masszást és kirándulást is.

S hogy mennyit kell minderre áldoznunk? Megtudhatjuk a következő táblázatból. Az elérhető szállodák és ajánlataik nagy száma miatt azonban csak néhány érdekes ajánlatot tudunk megmutatni, hogy lássuk, hol mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha kishazánk valamely elbűvölő részén szeretnék ünnepelni 2007 megérkeztét.


Az egy éjszakára lebontott árakból jól látszik, hogy két szálloda ajánlata között a csomag tartalmának függvényében, vagyis a szálloda által nyújtott pluszszolgáltatások és a szilveszter estére szervezett programok alapján akár több mint 10 000 forintos eltérés lehet. Természetesen befolyásolja az árat, hogy a hotel a Balaton partján, Budapesten vagy valamelyik híres fürdővárosunkban van-e.

Elérhetetlen luxus?

A négy és ötcsillagos szállodák ajánlataiban már korántsem dúskálhat oly mértékben a lelkes szilveszterező, mint a kevesebb csillaggal rendelkező (kevésbé szigorú követelményrendszernek megfelelő) létesítményekében. Érdemes lehet azonban összevetni az itteni díjszabást az állítólagosan sokkal kevésbé költséges "kiscsillagosokéval", hogy megtudjuk miért van ekkora eltérés az ajánlatok számában.


 

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


A fenti táblázatot tüzetesebben átböngészve ráismerhetünk az előbbi táblázatban olvasható árakra, legalábbis azok felső értékeire. Egyedül egy debreceni négy csillagos szálloda ajánlata lóg ki a sorból, de természetesen ez az ár se a megszokott, sokkal inkább egy erősen látogató csalogató szilveszteri akció következménye.

A három és négycsillagos szállodák szilveszteri csomagjainak árait összevetve azonban hamar kiderül a rés, ha csak az év végét ünnepelve is, de összeszűkül, bár a kedvező ajánlatok csak így ebben a formában érvényesek, amely a négycsillagosok esetében általában egy hosszabb időtartamot és ezzel együtt nagyobb költséget és árkedvezményt is jelent.

A két típus ajánlatai közötti különbséget így nem az árak, sokkal inkább a szolgáltatások adják. A magasabb ranggal rendelkező szállodák gyakran köszöntenek üdvözlő itallal, forralt borral és sült gesztenyével, szerveznek kirándulásokat, bált szilveszter estére különleges vacsorával és műsorral.

A wellness részleg használata természetesen ebben az esetben is korlátlan, és jár a fürdőköpeny is, de emellett  benne foglaltatik a csomagban valamilyen fitness foglalkozás, fallabda, bowling vagy masszázs (azonban ezek tartama és gyakorisága korlátozott).

Jellemzően félpanziós ellátást tartalmaznak a szilveszteri csomagok, amely a három csillagos szállodák esetben svédasztalos reggelit és menüválasztásos vacsorát jelent, míg a négy illetve ötcsillagosok esetében ugyancsak svéd asztalos a reggeli, de kuponos a'la carte, háromfogásos vacsora vagy svédasztal az "esti menü".

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?