16 °C Budapest

Meglepő fordulat Szilveszter-ügyben: mégsem annyi az annyi?

Pénzcentrum
2006. december 19. 12:00

Petárda, pezsgő és konfetti... Jellegzetes kellékek, amelyekről biztosan eszünkbe jutnak a fergeteges vagy éppen kevésbé fergeteges szilveszteri bálok, bulik. Ha az idén nem a megszokott társaságban és környezetben szeretnéd ünnepelni az újévet, akkor ideje, hogy körülnézz egy kicsit a szállodák világában. A kereséshez szeretnénk segítséget nyújtani a következő néhány sorban.

A magyarországi szállodák szilveszteri akcióinak néztünk utána, hogy megtudjuk, milyen lehetőségei vannak azoknak, akik az idén szilveszterkor különleges kényeztetésre vágynak. Milyen akciókkal csábítanak a három, négy, illetve ötcsillagos szállodák, és van e jelentős különbség az árakban? 

Három csillag: kiscsillag

Az internetet böngészve a leggyakrabban három csillagos szállodák ajánlataival találkozhatunk, amelyek legfontosabb közös tulajdonsága, hogy mindannyian szolgálnak valamilyen wellness lehetőséggel, amely legalább szauna használatot, vagy edzési lehetőséget jelent, de általában sokkal inkább korlátlan pezsgőfürdő, szauna (néhol korlátozott), gőzfürdő. Nem túl gyakori, de néhány helyben az alap térítés tartalmaz masszást és kirándulást is.

S hogy mennyit kell minderre áldoznunk? Megtudhatjuk a következő táblázatból. Az elérhető szállodák és ajánlataik nagy száma miatt azonban csak néhány érdekes ajánlatot tudunk megmutatni, hogy lássuk, hol mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha kishazánk valamely elbűvölő részén szeretnék ünnepelni 2007 megérkeztét.


Az egy éjszakára lebontott árakból jól látszik, hogy két szálloda ajánlata között a csomag tartalmának függvényében, vagyis a szálloda által nyújtott pluszszolgáltatások és a szilveszter estére szervezett programok alapján akár több mint 10 000 forintos eltérés lehet. Természetesen befolyásolja az árat, hogy a hotel a Balaton partján, Budapesten vagy valamelyik híres fürdővárosunkban van-e.

Elérhetetlen luxus?

A négy és ötcsillagos szállodák ajánlataiban már korántsem dúskálhat oly mértékben a lelkes szilveszterező, mint a kevesebb csillaggal rendelkező (kevésbé szigorú követelményrendszernek megfelelő) létesítményekében. Érdemes lehet azonban összevetni az itteni díjszabást az állítólagosan sokkal kevésbé költséges "kiscsillagosokéval", hogy megtudjuk miért van ekkora eltérés az ajánlatok számában.


 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


A fenti táblázatot tüzetesebben átböngészve ráismerhetünk az előbbi táblázatban olvasható árakra, legalábbis azok felső értékeire. Egyedül egy debreceni négy csillagos szálloda ajánlata lóg ki a sorból, de természetesen ez az ár se a megszokott, sokkal inkább egy erősen látogató csalogató szilveszteri akció következménye.

A három és négycsillagos szállodák szilveszteri csomagjainak árait összevetve azonban hamar kiderül a rés, ha csak az év végét ünnepelve is, de összeszűkül, bár a kedvező ajánlatok csak így ebben a formában érvényesek, amely a négycsillagosok esetében általában egy hosszabb időtartamot és ezzel együtt nagyobb költséget és árkedvezményt is jelent.

A két típus ajánlatai közötti különbséget így nem az árak, sokkal inkább a szolgáltatások adják. A magasabb ranggal rendelkező szállodák gyakran köszöntenek üdvözlő itallal, forralt borral és sült gesztenyével, szerveznek kirándulásokat, bált szilveszter estére különleges vacsorával és műsorral.

A wellness részleg használata természetesen ebben az esetben is korlátlan, és jár a fürdőköpeny is, de emellett  benne foglaltatik a csomagban valamilyen fitness foglalkozás, fallabda, bowling vagy masszázs (azonban ezek tartama és gyakorisága korlátozott).

Jellemzően félpanziós ellátást tartalmaznak a szilveszteri csomagok, amely a három csillagos szállodák esetben svédasztalos reggelit és menüválasztásos vacsorát jelent, míg a négy illetve ötcsillagosok esetében ugyancsak svéd asztalos a reggeli, de kuponos a'la carte, háromfogásos vacsora vagy svédasztal az "esti menü".

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm