15 °C Budapest

Nem riasztott az emelés - maradtak az evások

Pénzcentrum
2006. december 28. 09:30

Az evázók minden jel szerint a 10 százalékpontos adóemelés ellenére is hűségesek maradtak választottjukhoz, sőt jövőre várhatóan a kilépések ellenére is 4 százalékkal bővül majd azoknak a köre, akik ebben a formában adóznak - írja a Napi.

Az év végéhez közeledve összesen harmincan jelezték, hogy szeretnének kilépni az evázók köréből, csatlakozva ahhoz az 1800 vállalkozáshoz, amely az emelés hatására már év közben az EVA kör elhagyása mellett döntött.

Az adóalanyok létszámának alakulásából is az olvasható ki, hogy lecsengőben van az EVA láz, az első évek 20-30 százalékos létszámbővüléséhez képest valóban erős mérséklődésként tekinthető az utóbbi két év 4-7 százalékos növekedése. A további bővüléshez a szakértők szerint azonban arra lenne szükség, hogy a kormányzat enyhítsen az EVA alkalmazásának feltételein, amely azonban jelenleg nincs napirenden.

A adónem kulcsának megemelése azonban láthatóan nem vette el a most már 109 ezer EVA körbe tartozó vállalkozó kedvét, hiszen még így is ez az egyik legkedvezőbb adózási forma, ráadásul kevés adminisztrációt igényel.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?