25 °C Budapest

Nem riasztott az emelés - maradtak az evások

Pénzcentrum
2006. december 28. 09:30

Az evázók minden jel szerint a 10 százalékpontos adóemelés ellenére is hűségesek maradtak választottjukhoz, sőt jövőre várhatóan a kilépések ellenére is 4 százalékkal bővül majd azoknak a köre, akik ebben a formában adóznak - írja a Napi.

Az év végéhez közeledve összesen harmincan jelezték, hogy szeretnének kilépni az evázók köréből, csatlakozva ahhoz az 1800 vállalkozáshoz, amely az emelés hatására már év közben az EVA kör elhagyása mellett döntött.

Az adóalanyok létszámának alakulásából is az olvasható ki, hogy lecsengőben van az EVA láz, az első évek 20-30 százalékos létszámbővüléséhez képest valóban erős mérséklődésként tekinthető az utóbbi két év 4-7 százalékos növekedése. A további bővüléshez a szakértők szerint azonban arra lenne szükség, hogy a kormányzat enyhítsen az EVA alkalmazásának feltételein, amely azonban jelenleg nincs napirenden.

A adónem kulcsának megemelése azonban láthatóan nem vette el a most már 109 ezer EVA körbe tartozó vállalkozó kedvét, hiszen még így is ez az egyik legkedvezőbb adózási forma, ráadásul kevés adminisztrációt igényel.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm