13 °C Budapest

Nem riasztott az emelés - maradtak az evások

Pénzcentrum
2006. december 28. 09:30

Az evázók minden jel szerint a 10 százalékpontos adóemelés ellenére is hűségesek maradtak választottjukhoz, sőt jövőre várhatóan a kilépések ellenére is 4 százalékkal bővül majd azoknak a köre, akik ebben a formában adóznak - írja a Napi.

Az év végéhez közeledve összesen harmincan jelezték, hogy szeretnének kilépni az evázók köréből, csatlakozva ahhoz az 1800 vállalkozáshoz, amely az emelés hatására már év közben az EVA kör elhagyása mellett döntött.

Az adóalanyok létszámának alakulásából is az olvasható ki, hogy lecsengőben van az EVA láz, az első évek 20-30 százalékos létszámbővüléséhez képest valóban erős mérséklődésként tekinthető az utóbbi két év 4-7 százalékos növekedése. A további bővüléshez a szakértők szerint azonban arra lenne szükség, hogy a kormányzat enyhítsen az EVA alkalmazásának feltételein, amely azonban jelenleg nincs napirenden.

A adónem kulcsának megemelése azonban láthatóan nem vette el a most már 109 ezer EVA körbe tartozó vállalkozó kedvét, hiszen még így is ez az egyik legkedvezőbb adózási forma, ráadásul kevés adminisztrációt igényel.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm