24 °C Budapest

Mi számít extrémnek?

Pénzcentrum
2006. december 28. 06:00

Sokba kerülhet az extrém sport Magyarországon, miután a kormány kivonta az ingyenes biztosítási körből azokat a sportokat, amelyeket egy szakértői bizottság extrémnek minősített.

Hivatalosan is extrém sportnak minősült a vízisí, a jet-ski, a vadvízi evezés, a magashegyi expedíció, a hegy- és sziklamászás az V. foktól, a barlangászat, a bázisugrás, a bungee jumping, a falmászás, a roncsautó sport, a rally és a hőlégballonozás. Ugyanakkor nem került fel például a gördeszka és a down hill.

A lista kialakításánál, a szakértők, más országok és a biztosítók gyakorlatát vették figyelembe, valamint támaszkodtak a hazai szakma véleménye.

Az életmentő beavatkozások továbbra is ingyenesek maradnak, de az életmentés utáni beavatkozásokért már fizetni kell - mondta az InfoRádiónak Horváth Ágnes államtitkár.

A kérdésre, hogyan lehet majd bizonyítani, hogy a sérülés sportolás közben történt, Horváth Ágnes úgy válaszolt: bízik abban, hogy aki sportol, nem fog csalni.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?