2 °C Budapest

Gyurcsány: "Kár lenne tagadni..."

Pénzcentrum
2006. december 22. 15:00

A miniszterelnök karácsony előtti blog-bejegyzése segítségével betekintést nyerhetünk letűnt korok karácsonyába. Megtudhatjuk, hogyan lett Gyurcsány Ferencnek karácsonyfája és mit ajándékoz szeretteinek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Kisgyermek koromban Pápa belvárosában laktunk. No, az első karácsonyi emlékeim még ebből a lakásból valók. Nehezen aludtam el azokon az éjszakákon, emlékszem - nyilván már nagyobbacska voltam -, hogy pörölt velem apám, "most már aztán elég, és tessék elaludni". Nyilván hozni akarták a fát. De én annál jóval izgatottabb voltam, hogysem el tudtam volna aludni. Csak később lett szokás, hogy 24-e délutánján díszítettük a fát, és ekkor ajándékoztuk meg egymást. Gyerekkoromban ez még 25-én reggelre maradt. Volt egészen nehéz karácsonyunk is, apám éppen akkor nem volt velünk, elég elkeserítően mentek otthon a dolgok. Egyik napról a másikra éltünk. Minden jel arra mutatott, hogy még karácsonyfára sem fogja futni. Aztán ez valahogyan kiderült Éva osztálytársai számára, és karácsony előtt egy nappal beállítottak egy szobanövénynek való, cserépbe ültetett 30-40 cm-es kis karácsonyfával. Így aztán az a karácsony sem telt el fa nélkül.

Én a meglepetések híve vagyok az ajándékozásban. Nem nagyon szeretem előre megbeszélni, ki, mit kap. Azt sem szívlelem, ha listákat készítenek arról, hogy ki, mit szeretne. Azzal együtt sem, hogy a gyerekek persze ilyenkor már hónapok óta bombáznak bennünket mindenfajta ötletekkel, és az is igaz, hogy nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni ezeket. Kár lenne tagadni, már nagyon várom, hogy jöjjön a karácsony."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18