15 °C Budapest

Gyurcsány: "Kár lenne tagadni..."

Pénzcentrum
2006. december 22. 15:00

A miniszterelnök karácsony előtti blog-bejegyzése segítségével betekintést nyerhetünk letűnt korok karácsonyába. Megtudhatjuk, hogyan lett Gyurcsány Ferencnek karácsonyfája és mit ajándékoz szeretteinek.

"Kisgyermek koromban Pápa belvárosában laktunk. No, az első karácsonyi emlékeim még ebből a lakásból valók. Nehezen aludtam el azokon az éjszakákon, emlékszem - nyilván már nagyobbacska voltam -, hogy pörölt velem apám, "most már aztán elég, és tessék elaludni". Nyilván hozni akarták a fát. De én annál jóval izgatottabb voltam, hogysem el tudtam volna aludni. Csak később lett szokás, hogy 24-e délutánján díszítettük a fát, és ekkor ajándékoztuk meg egymást. Gyerekkoromban ez még 25-én reggelre maradt. Volt egészen nehéz karácsonyunk is, apám éppen akkor nem volt velünk, elég elkeserítően mentek otthon a dolgok. Egyik napról a másikra éltünk. Minden jel arra mutatott, hogy még karácsonyfára sem fogja futni. Aztán ez valahogyan kiderült Éva osztálytársai számára, és karácsony előtt egy nappal beállítottak egy szobanövénynek való, cserépbe ültetett 30-40 cm-es kis karácsonyfával. Így aztán az a karácsony sem telt el fa nélkül.

Én a meglepetések híve vagyok az ajándékozásban. Nem nagyon szeretem előre megbeszélni, ki, mit kap. Azt sem szívlelem, ha listákat készítenek arról, hogy ki, mit szeretne. Azzal együtt sem, hogy a gyerekek persze ilyenkor már hónapok óta bombáznak bennünket mindenfajta ötletekkel, és az is igaz, hogy nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni ezeket. Kár lenne tagadni, már nagyon várom, hogy jöjjön a karácsony."

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 8. szerda
Mihály
19. hét
Május 8.
Fagylalt nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem