23 °C Budapest

Gyurcsány: "Kár lenne tagadni..."

Pénzcentrum
2006. december 22. 15:00

A miniszterelnök karácsony előtti blog-bejegyzése segítségével betekintést nyerhetünk letűnt korok karácsonyába. Megtudhatjuk, hogyan lett Gyurcsány Ferencnek karácsonyfája és mit ajándékoz szeretteinek.

"Kisgyermek koromban Pápa belvárosában laktunk. No, az első karácsonyi emlékeim még ebből a lakásból valók. Nehezen aludtam el azokon az éjszakákon, emlékszem - nyilván már nagyobbacska voltam -, hogy pörölt velem apám, "most már aztán elég, és tessék elaludni". Nyilván hozni akarták a fát. De én annál jóval izgatottabb voltam, hogysem el tudtam volna aludni. Csak később lett szokás, hogy 24-e délutánján díszítettük a fát, és ekkor ajándékoztuk meg egymást. Gyerekkoromban ez még 25-én reggelre maradt. Volt egészen nehéz karácsonyunk is, apám éppen akkor nem volt velünk, elég elkeserítően mentek otthon a dolgok. Egyik napról a másikra éltünk. Minden jel arra mutatott, hogy még karácsonyfára sem fogja futni. Aztán ez valahogyan kiderült Éva osztálytársai számára, és karácsony előtt egy nappal beállítottak egy szobanövénynek való, cserépbe ültetett 30-40 cm-es kis karácsonyfával. Így aztán az a karácsony sem telt el fa nélkül.

Én a meglepetések híve vagyok az ajándékozásban. Nem nagyon szeretem előre megbeszélni, ki, mit kap. Azt sem szívlelem, ha listákat készítenek arról, hogy ki, mit szeretne. Azzal együtt sem, hogy a gyerekek persze ilyenkor már hónapok óta bombáznak bennünket mindenfajta ötletekkel, és az is igaz, hogy nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni ezeket. Kár lenne tagadni, már nagyon várom, hogy jöjjön a karácsony."

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm