Gyurcsány: "Kár lenne tagadni..."

Pénzcentrum
2006. december 22. 15:00

A miniszterelnök karácsony előtti blog-bejegyzése segítségével betekintést nyerhetünk letűnt korok karácsonyába. Megtudhatjuk, hogyan lett Gyurcsány Ferencnek karácsonyfája és mit ajándékoz szeretteinek.

"Kisgyermek koromban Pápa belvárosában laktunk. No, az első karácsonyi emlékeim még ebből a lakásból valók. Nehezen aludtam el azokon az éjszakákon, emlékszem - nyilván már nagyobbacska voltam -, hogy pörölt velem apám, "most már aztán elég, és tessék elaludni". Nyilván hozni akarták a fát. De én annál jóval izgatottabb voltam, hogysem el tudtam volna aludni. Csak később lett szokás, hogy 24-e délutánján díszítettük a fát, és ekkor ajándékoztuk meg egymást. Gyerekkoromban ez még 25-én reggelre maradt. Volt egészen nehéz karácsonyunk is, apám éppen akkor nem volt velünk, elég elkeserítően mentek otthon a dolgok. Egyik napról a másikra éltünk. Minden jel arra mutatott, hogy még karácsonyfára sem fogja futni. Aztán ez valahogyan kiderült Éva osztálytársai számára, és karácsony előtt egy nappal beállítottak egy szobanövénynek való, cserépbe ültetett 30-40 cm-es kis karácsonyfával. Így aztán az a karácsony sem telt el fa nélkül.

Én a meglepetések híve vagyok az ajándékozásban. Nem nagyon szeretem előre megbeszélni, ki, mit kap. Azt sem szívlelem, ha listákat készítenek arról, hogy ki, mit szeretne. Azzal együtt sem, hogy a gyerekek persze ilyenkor már hónapok óta bombáznak bennünket mindenfajta ötletekkel, és az is igaz, hogy nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni ezeket. Kár lenne tagadni, már nagyon várom, hogy jöjjön a karácsony."

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?