18 °C Budapest

Trükkök és átverések: ez a karácsony is tartogat meglepetéseket!

Pénzcentrum
2006. november 27. 05:30

Nem meglepő, hogy karácsony előtt felpörög a kiskereskedelmi forgalom, az ajándékozási lázban pedig rengetegen kapnak olyan dolgokat, melyek valami miatt nem felelnek meg igényeiknek. Nincs hát mit tenni, az ünnepek után vissza kell vinni a hasznavehetetlen ajándékokat, már ha visszaveszik őket...

Az Egyesült Államokban a National Retail Federation adatai szerint mintegy 9%-os a visszavitt ajándékok aránya, mely azonban nagyban köszönhető a kitűnő alkalmat kihasználó csalók tevékenységének is.

A tengerentúlon rengetegen igyekeznek hasznot húzni abból, hogy hamis számlával, sokszor lopott termékeket visznek vissza az üzletekbe, mellyel becslések szerint 3.5 milliárd dolláros kárt okoznak a kiskereskedelmi szektornak. Sokan azt a trükköt is bevetik, hogy egy alkalomra szükséges árut (pl. ruhát) használtan visznek vissza, mintha az nem lett volna megfelelő. (Ezzel a problémával a megkérdezett amerikai cégek több mint fele találkozott már, míg lopott árut 95.2%-ukba próbáltak már "visszacseréltetni".)

A fentiek láttán nem meglepő, hogy számos kiskereskedelmi lánc jelentősen szigorította visszavételi politikáját: egyesek a vásárlók teljes körű tájékoztatása mellett egyszerűen nem hajlandók visszavenni a hibátlan árukat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?