27 °C Budapest

Trükkök és átverések: ez a karácsony is tartogat meglepetéseket!

Pénzcentrum
2006. november 27. 05:30

Nem meglepő, hogy karácsony előtt felpörög a kiskereskedelmi forgalom, az ajándékozási lázban pedig rengetegen kapnak olyan dolgokat, melyek valami miatt nem felelnek meg igényeiknek. Nincs hát mit tenni, az ünnepek után vissza kell vinni a hasznavehetetlen ajándékokat, már ha visszaveszik őket...

Az Egyesült Államokban a National Retail Federation adatai szerint mintegy 9%-os a visszavitt ajándékok aránya, mely azonban nagyban köszönhető a kitűnő alkalmat kihasználó csalók tevékenységének is.

A tengerentúlon rengetegen igyekeznek hasznot húzni abból, hogy hamis számlával, sokszor lopott termékeket visznek vissza az üzletekbe, mellyel becslések szerint 3.5 milliárd dolláros kárt okoznak a kiskereskedelmi szektornak. Sokan azt a trükköt is bevetik, hogy egy alkalomra szükséges árut (pl. ruhát) használtan visznek vissza, mintha az nem lett volna megfelelő. (Ezzel a problémával a megkérdezett amerikai cégek több mint fele találkozott már, míg lopott árut 95.2%-ukba próbáltak már "visszacseréltetni".)

A fentiek láttán nem meglepő, hogy számos kiskereskedelmi lánc jelentősen szigorította visszavételi politikáját: egyesek a vásárlók teljes körű tájékoztatása mellett egyszerűen nem hajlandók visszavenni a hibátlan árukat.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?