Trükkök és átverések: ez a karácsony is tartogat meglepetéseket!

Pénzcentrum
2006. november 27. 05:30

Nem meglepő, hogy karácsony előtt felpörög a kiskereskedelmi forgalom, az ajándékozási lázban pedig rengetegen kapnak olyan dolgokat, melyek valami miatt nem felelnek meg igényeiknek. Nincs hát mit tenni, az ünnepek után vissza kell vinni a hasznavehetetlen ajándékokat, már ha visszaveszik őket...

Az Egyesült Államokban a National Retail Federation adatai szerint mintegy 9%-os a visszavitt ajándékok aránya, mely azonban nagyban köszönhető a kitűnő alkalmat kihasználó csalók tevékenységének is.

A tengerentúlon rengetegen igyekeznek hasznot húzni abból, hogy hamis számlával, sokszor lopott termékeket visznek vissza az üzletekbe, mellyel becslések szerint 3.5 milliárd dolláros kárt okoznak a kiskereskedelmi szektornak. Sokan azt a trükköt is bevetik, hogy egy alkalomra szükséges árut (pl. ruhát) használtan visznek vissza, mintha az nem lett volna megfelelő. (Ezzel a problémával a megkérdezett amerikai cégek több mint fele találkozott már, míg lopott árut 95.2%-ukba próbáltak már "visszacseréltetni".)

A fentiek láttán nem meglepő, hogy számos kiskereskedelmi lánc jelentősen szigorította visszavételi politikáját: egyesek a vásárlók teljes körű tájékoztatása mellett egyszerűen nem hajlandók visszavenni a hibátlan árukat.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem