Beindult a karácsonyi láz - rekordforgalom a műszaki osztályon

Pénzcentrum
2006. november 27. 09:30

Megindult az idei karácsonyi láz is, amelyet főként a műszaki áruházakban hétvégenként kígyózó sorok jeleznek. A megszorító csomag vásárlóerőre gyakorolt negatív hatása még egyáltalán nem érezhető, a novemberi adatokból kiindulva, a műszaki áruházak jelentős forgalombővülésre számítanak 2006 decemberében - írja a Napi.

Szánthó Balázs, a Media Markt koncepciómenedzsere szerint a következő hetekben is folytatódni fog az a tendencia, mely szerint az idei év forgalombővülése még a tavalyi rekordot is meghaladva, továbbra is két számjeggyel növekszik. Az Elekctro World is jó karácsonyra számít, míg a Euronics, amely főleg vidéken és a háztartási gépek terén erős, már érzi az intézkedések negatív hatásait, bár szakértők szerint azok hatásai leghamarabb a jövő év elején gyakorolnak majd jelentősebb hatást a piacra.

Tovább folytatódhat a labdarúgó-világbajnokság körüli LCD- és plazma tv vásárlási láz, amelyet tovább fokozhat, hogy nyár óta közel 30 százalékkal esett ezeknek a termékeknek az ára. A vásárlások üteme várhatóan még csak most fog felgyorsulni, miután az áruházak előrukkolnak a vevőcsalogató 0 százalékos THM-ű hitelekkel.

A vásárlási lázat tovább fokozza, hogy a Sulinet kedvezményt az idén lehet utoljára igénybe venni, vélhetően ennek következtében nőtt egy ötödével a laptopok eladásának aránya, különösen az olcsó, 150-200 ezer forintos eszközök népszerűek.

Az egyéb számítástechnikai eszközök eladásából származó bevétel- az árcsökkenés ellenére - tovább növekedett, a csökkenő trend októberben fordult meg, s bár megindult a növekedés, az eladások még mindig a tavalyi szint alatt vannak. A karácsonyi szezon sikertermékei a Microsoft új játékkonzolja, az Xbox 360, a mobil navigációs rendszerek és a digitális hanghordozók lesznek.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm