Beindult a karácsonyi láz - rekordforgalom a műszaki osztályon

Pénzcentrum
2006. november 27. 09:30

Megindult az idei karácsonyi láz is, amelyet főként a műszaki áruházakban hétvégenként kígyózó sorok jeleznek. A megszorító csomag vásárlóerőre gyakorolt negatív hatása még egyáltalán nem érezhető, a novemberi adatokból kiindulva, a műszaki áruházak jelentős forgalombővülésre számítanak 2006 decemberében - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Szánthó Balázs, a Media Markt koncepciómenedzsere szerint a következő hetekben is folytatódni fog az a tendencia, mely szerint az idei év forgalombővülése még a tavalyi rekordot is meghaladva, továbbra is két számjeggyel növekszik. Az Elekctro World is jó karácsonyra számít, míg a Euronics, amely főleg vidéken és a háztartási gépek terén erős, már érzi az intézkedések negatív hatásait, bár szakértők szerint azok hatásai leghamarabb a jövő év elején gyakorolnak majd jelentősebb hatást a piacra.

Tovább folytatódhat a labdarúgó-világbajnokság körüli LCD- és plazma tv vásárlási láz, amelyet tovább fokozhat, hogy nyár óta közel 30 százalékkal esett ezeknek a termékeknek az ára. A vásárlások üteme várhatóan még csak most fog felgyorsulni, miután az áruházak előrukkolnak a vevőcsalogató 0 százalékos THM-ű hitelekkel.

A vásárlási lázat tovább fokozza, hogy a Sulinet kedvezményt az idén lehet utoljára igénybe venni, vélhetően ennek következtében nőtt egy ötödével a laptopok eladásának aránya, különösen az olcsó, 150-200 ezer forintos eszközök népszerűek.

Az egyéb számítástechnikai eszközök eladásából származó bevétel- az árcsökkenés ellenére - tovább növekedett, a csökkenő trend októberben fordult meg, s bár megindult a növekedés, az eladások még mindig a tavalyi szint alatt vannak. A karácsonyi szezon sikertermékei a Microsoft új játékkonzolja, az Xbox 360, a mobil navigációs rendszerek és a digitális hanghordozók lesznek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20