Áprilistól retteghetnek a potyautasok

Pénzcentrum
2006. november 24. 08:30

Áprilisig csak figyelmeztetik, onnan kezdődően viszont már csak fizetés ellenében látják el a járulékcsalókat. Addigra minden rendelőben és kórházban lesz olyan rendszer, amely a taj-szám megadása után tájékoztatja az orvost, hogy potyautassal áll-e szemben vagy sem.

A háziorvosoktól figyelmeztetést, az egészségbiztosítótól levelet kapnak a következő hónapokban azok, akik nem fizetik az egészségbiztosítási járulékot, s más jogcímen sem jogosultak egészségügyi ellátásra. Ezzel azt akarják elkerülni, hogy minél kevesebben szembesüljenek a ténnyel: április elsejétől csak fizetés ellenében láthatják el őket az orvosok. Egy-egy háziorvosi praxisba ezerötszáz-kétezer ember tartozik, szakértők szerint körzetenként százötven "potyautas" lehet. Az OEP-ben már készítik a háziorvosoknak a januárban kiküldendő leveleket arról: ki nem jogosult az ellátásra a körzetükből - írja a Magyar Hírlap.

Áprilistól a szakrendelőknek és a kórházaknak interneten keresztül kell ellenőrizniük a taj-szám alapján a beteg jogviszonyát. A háziorvosi rendelők esetében nehezebb a helyzet, mert az OEP adatai szerint csak hatvan százalékukban van internet. Ezért a rendelőknek a biztosító havonta frissített flopit ad a körzetükben tartozók helyzetéről.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?