Áprilistól retteghetnek a potyautasok

Pénzcentrum
2006. november 24. 08:30

Áprilisig csak figyelmeztetik, onnan kezdődően viszont már csak fizetés ellenében látják el a járulékcsalókat. Addigra minden rendelőben és kórházban lesz olyan rendszer, amely a taj-szám megadása után tájékoztatja az orvost, hogy potyautassal áll-e szemben vagy sem.

A háziorvosoktól figyelmeztetést, az egészségbiztosítótól levelet kapnak a következő hónapokban azok, akik nem fizetik az egészségbiztosítási járulékot, s más jogcímen sem jogosultak egészségügyi ellátásra. Ezzel azt akarják elkerülni, hogy minél kevesebben szembesüljenek a ténnyel: április elsejétől csak fizetés ellenében láthatják el őket az orvosok. Egy-egy háziorvosi praxisba ezerötszáz-kétezer ember tartozik, szakértők szerint körzetenként százötven "potyautas" lehet. Az OEP-ben már készítik a háziorvosoknak a januárban kiküldendő leveleket arról: ki nem jogosult az ellátásra a körzetükből - írja a Magyar Hírlap.

Áprilistól a szakrendelőknek és a kórházaknak interneten keresztül kell ellenőrizniük a taj-szám alapján a beteg jogviszonyát. A háziorvosi rendelők esetében nehezebb a helyzet, mert az OEP adatai szerint csak hatvan százalékukban van internet. Ezért a rendelőknek a biztosító havonta frissített flopit ad a körzetükben tartozók helyzetéről.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem