6 °C Budapest

Miért csúszik a metróépítés?

Pénzcentrum
2006. november 23. 09:45

Újabb hónapokat csúszik a 4-es metró alagútfúrásának megkezdése, ami legkorábban jövő tavasszal várható, ez is csak akkor, ha nem változik a metróépítés jelenlegi finanszírozási módja - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Eredetileg már szeptemberben indult volna az alagút fúrása, azonban ennek a dátuma fokozatosan az év végére tolódott. Az alagútfúrást végző hajtásláncot, ami a fúrópajzsot követi, jelenleg nem is tudnák indulásig elhelyezni, mivel nem készült el az indítóakna Kelenföldön.

Gulyás László, a BKV 4-es metró projektigazgatója szerint a késés ellenére a fúrást végző Banco konzorcium jelenleg még tartani tudja a 2008 őszi határidőt, az alagútfúrás befejezését.

Az indítóakna azért nem épülhetett meg az előírt időben, mert az adott területet nem tudták megvenni egy magántulajdonostól. A hivatalos értékbecslésnél ugyanis csaknem hússzor nagyobb összeget, több száz millió forintot kért a tulajdonos néhány száz négyzetméteres ingatlanért. Emiatt az eredeti helytől mintegy 50 méterrel távolabb épül meg az indítóakna márciusig.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?