14 °C Budapest

Árcsökkenés a DigiTV-nek köszönhetően

Pénzcentrum
2006. október 24. 10:30

Az első tervek szerint hetvenezres ügyfélkörre számított hazánkban a DigiTV magyar leánycége, az EMKTV Kft., azonban február óta már több, mint 168 ezer előfizetőt szerzett a szolgáltató, így a terv is kétszázezerre módosult - írja a Magyar Hírlap.

Az első tervek szerint hetvenezres ügyfélkörre számított hazánkban a DigiTV magyar leánycége, az EMKTV Kft., azonban február óta már több, mint 168 ezer előfizetőt szerzett a szolgáltató, így a terv is kétszázezerre módosult - írja a Magyar Hírlap.

Az új szolgáltató inkább a kispénzű ügyfeleket célozza meg, az alapcsomag havi 2 700 forintba kerül, de kétéves hűségnyilatkozattal az első évben elengedik az előfizetési díjat. Ugyanakkor meg kell vásárolni a jelátalakító berendezést, és a parabolaantennát, amelyek 21 600 forintba kerülnek.

A versenytársak kezdetben minden lehetséges módon megpróbálták megakadályozni az ügyfélszerzést, de Sárai Endre, az EMKTV Kft. ügyvezető igazgatója szerint a félelmek alaptalannak bizonyultak, mivel a szolgáltatás leginkább a vidéki fehér foltokat fedi be. A legtöbb ügyfelet Kelet-Magyarországon, Dél-Dunántúlon tudta megszerezni a DigiTV, a leggyengébben pedig Északnyugat-Dunántúlon szerepelt.

A UPC kommunkációs igazgatója, Szűcs László szerint a DigiTV elfér a piacon, hiszen a UPCDirect, és a kábeltelevíziós szolgáltatásuk is más szegmenst céloz meg, prémium szolgáltatásokkal (például 5.1-es házimozihang), ráadásul ez a terület telítődni látszik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ugyanakkor árcsökkentésre is szükség van a piacon az ügyfelek megtartása érdekében, az Antenna Digital szintén egy éves díjmentes időszakot kínál két csomagja esetében. A UPC ősztől induló akciójában pedig ötezer forint helyett havi 3 990 forintért kínálja majd a legtöbb csatornát tartalmazó csomagját.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06