Az áremelkedés még csak most jön!

Pénzcentrum
2006. október 19. 09:30

A szeptember elsejétől életbe lépett magasabb jövedéki adó hatását elemzők szerint várhatóan csak három hónap múlva lehet majd érzékelni, javarészt a felhalmozott készletek miatt.

A szeptember elsejétől életbe lépett magasabb jövedéki adó hatását elemzők szerint várhatóan csak három hónap múlva lehet majd érzékelni, javarészt a felhalmozott készletek miatt - írja a Napi.

A cigarettára 5,7, az alkoholos termékekre, a bor kivételével, 7 százalékkal emelkedett kivetett jövedéki adó. 2007 áprilisában és szeptemberében újabb, 2,7 százalékos emelésre kell számítani.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, a jövedéki termékek közül a dohányáruk, illetve szeszes italok havi inflációja 1,8 százalékos volt. A szakértők szerint a dohánytermékeket érintő adóemelés eddig csak korlátozottan jelent meg (0,4 % a havi áremelkedés), amelynek oka minden bizonnyal a jelentős raktárkészlet. Az alkoholos italok árában már erőteljesebben jelentkezett a jövedéki adókulcsok emelése, itt a havi áremelkedés 2,3 százalékos, a boroknál pedig 1,2 százalékos.

A Magyar Nemzeti Bank májusi inflációs jelentésének felülvizsgálatában az áfa és jövedéki adó emelésének együttes hatását vizsgálták. Az elemzés szerint 2006 során 0,3, 2007-ben 0,5 és 2008-ban 0,3 százalékkal lesz magasabb a fogyasztói árak éves növekedése az alappályához képest.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem