-1 °C Budapest

Vége a benzinturizmusnak!

Pénzcentrum
2006. július 3. 10:00

Az elmúlt heti történések hatására a napokban az üzemanyagárak elérték a kritikusnak tartott 300 forintot, a dízelé megközelítőleg 15-tel marad ez alatt. Ezen új árakat látva felmerül a gyanú, hogy újra életre kell a nagy erőfeszítésekkel visszaszorított üzemanyag-csempészés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az elmúlt heti történések hatására a napokban az üzemanyagárak elérték a kritikusnak tartott 300 forintot, a dízelé megközelítőleg 15-tel marad ez alatt. Ezen új árakat látva felmerül a gyanú, hogy újra életre kell a nagy erőfeszítésekkel visszaszorított üzemanyag-csempészés - írja a Világgazdaság.

Nagy problémát jelentene azért, mert az államháztartási bevételek közül a harmadik legnagyobb tételének, a jövedékiadó-bevételnek mintegy 63 százalékát az üzemanyagok szabad forgalma után befizetett jövedéki adók biztosították.

Az észak-alföldi térségben a vám-és pénzügyőrség rendkívüli szigorú intézkedéssorozatának köszönhetően a mostani üzemanyagár-növekedés ellenére is a legális forgalmazás a várakozásoknak megfelelően 11-12 százalék körül növekszik.

A szomszédos országokban a kis árkülönbség miatt nem gazdaságos a benzinturizmus. Ukrajna jelenti a kivételt, de itt továbbra is megmaradnak a szigorú határellenőrzések. Az autópálya építésnek köszönhetően a felhasznált üzemanyag mennyiség továbbra is biztosítja a jövedéki adó ütemes befizetését az államkasszába.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?