1 °C Budapest

Két napos cégbejegyzés - Csak idő kérdése...

Pénzcentrum
2006. október 16. 09:30

2008-tól általánossá válhat a két munkanapos ügyintézés a cégeljárásban. Az Igazságügyi és Rendészeti Tárca tervezete szerint a cégbejegyzési határidők nem csökkenek ugyan, de a cégtörvényben történt változások hatására mind a cégbíróságoknak, mind a vállalkozóknak egyszerűsödni fog a dolga - írja a Világgazdaság.

A javaslat célja, hogy az érintettek mindent elintézhessenek a jogi képviselőiknél: az ügyvédnél, közjegyzőnél, és ezzel javuljon az ügyintézés minősége. Eszerint a létesítő okiratot elkészítő és ellenjegyző ügyvéd hitelesítheti is majd az aláírási címpéldányt, hogy csupán ezért ne kelljen közjegyzőhöz menni. További engedménynek minősíthető, hogy a kft. alapítói ezentúl a bankszámlanyitást a cégbejegyzést követő időszakra is elhalaszthatják.

Bővülnek a nyáron bevezetett társasági szerződések mintái, amelyet a megnövekedett vállalkozói érdeklődés igazol. A blankettákat a jövőben már nem csupán a kisebb cégek, bt.-k, kkt.-k és kft.-k létrehozására használhatják majd, azok zártkörű részvénytársaság alapításakor is alkalmazhatóak lesznek.

Megváltoznak a gyorsított eljárás igénybevételének jelenlegi feltételei is: 2008 januárjától az eddig szabadon választható elektronikus ügyintézést kötelező válik, az eddig előfeltételként megszabott előzetes cégnévfoglalást azonban eltörlik. 2008-tól bevezetett eljárással két munkanap alatt, vagy elektronikus úton hagyományos szerződéssel 15 munkanap alatt lehet majd egy céget bejegyeztetni.

Az igazságügyi és rendészeti tárca szakállamtitkára, Gadó Gábor szerint várhatóan az egyszerűsített eljárásnak lesz majd nagyobb sikere a vállalkozást indítók között, és 1-2 év múlva mindenképpen indokolt lesz a jegyzett tőke összegének átértékelése, esetleges csökkentése.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm