Két napos cégbejegyzés - Csak idő kérdése...

Pénzcentrum
2006. október 16. 09:30

2008-tól általánossá válhat a két munkanapos ügyintézés a cégeljárásban. Az Igazságügyi és Rendészeti Tárca tervezete szerint a cégbejegyzési határidők nem csökkenek ugyan, de a cégtörvényben történt változások hatására mind a cégbíróságoknak, mind a vállalkozóknak egyszerűsödni fog a dolga - írja a Világgazdaság.

A javaslat célja, hogy az érintettek mindent elintézhessenek a jogi képviselőiknél: az ügyvédnél, közjegyzőnél, és ezzel javuljon az ügyintézés minősége. Eszerint a létesítő okiratot elkészítő és ellenjegyző ügyvéd hitelesítheti is majd az aláírási címpéldányt, hogy csupán ezért ne kelljen közjegyzőhöz menni. További engedménynek minősíthető, hogy a kft. alapítói ezentúl a bankszámlanyitást a cégbejegyzést követő időszakra is elhalaszthatják.

Bővülnek a nyáron bevezetett társasági szerződések mintái, amelyet a megnövekedett vállalkozói érdeklődés igazol. A blankettákat a jövőben már nem csupán a kisebb cégek, bt.-k, kkt.-k és kft.-k létrehozására használhatják majd, azok zártkörű részvénytársaság alapításakor is alkalmazhatóak lesznek.

Megváltoznak a gyorsított eljárás igénybevételének jelenlegi feltételei is: 2008 januárjától az eddig szabadon választható elektronikus ügyintézést kötelező válik, az eddig előfeltételként megszabott előzetes cégnévfoglalást azonban eltörlik. 2008-tól bevezetett eljárással két munkanap alatt, vagy elektronikus úton hagyományos szerződéssel 15 munkanap alatt lehet majd egy céget bejegyeztetni.

Az igazságügyi és rendészeti tárca szakállamtitkára, Gadó Gábor szerint várhatóan az egyszerűsített eljárásnak lesz majd nagyobb sikere a vállalkozást indítók között, és 1-2 év múlva mindenképpen indokolt lesz a jegyzett tőke összegének átértékelése, esetleges csökkentése.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem