Mitől fantom egy cég?

Pénzcentrum
2006. július 21. 11:00

Cégszékhely-nyilvántartás bevezetését javasolják a közjegyzők. Ez a szakemberek szerint, a fantomcégek elleni fellépés hatékony eszköze lehetne.

Cégszékhely-nyilvántartás bevezetését javasolják a közjegyzők. Ez a szakemberek szerint, a fantomcégek elleni fellépés hatékony eszköze lehetne - írja a VG.

Az alapításban közreműködő ügyvéd vagy közjegyző a közhiteles adatbázis igénybevételével jó eséllyel kiszűrhetné, hogy a leendő vállalat valóban cégszerű működésre készül-e, vagy szabálytalan tranzakcióra. A közjegyzők javaslata ahhoz a készülő törvényhez kapcsolódik, amely a jogügyletek biztonságát segítené elő többek között úgy, hogy a közjegyzők, ügyvédek a közhiteles nyilvántartások révén előzetesen kontrollálhatják ügyfeleiket a cégalapításnál, üzletrészek átruházásánál.

A tapasztalatok szerint igen sok probléma merül fel a székhelyek kapcsán. Egy székhelynyilvántartás egyszerűsítené a jogi közreműködők dolgát, akiknek a leendő törvény szerint lehetőségük van a regisztrációkba való betekintésre, s ha visszaélést tapasztalnak, kötelességük az ellenjegyzés megtagadása. A nyilvántartás létrehozására - megfelelő infrastruktúra birtokában - a közjegyzők készen állnának.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20