33 °C Budapest

Táppénz helyett sportcsekk?

Pénzcentrum
2006. október 12. 10:30

Az üzleti sport állami támogatása ugyan feltehetően számottevően csökken majd a következő évek során, az államra azonban a jövőben is komoly szerep hárulhat még a hazai sportfinanszírozásban - írja a Világgazdaság.

A szabadidős sporttevékenységek finanszírozásában igazi áttörést a jelenleg csak tervezeti stádiumban lévő sportcsekk bevezetése hozhat. A tervek szerint a munkáltatók a fizetésen felül évente 400 ezer forint értékben sportolási lehetőséget biztosíthatnak a munkavállalóknak adómentes természetbeni juttatásként.

A megszorítások során feltehetően a sportra fordított összeg is csökkenni fog, nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy az államnak számos előnye származhat a sport támogatásából. Becslések szerint 1 milliárd forintot meghaladó összeget lehetne megspórolni a táppénzkiadásokon azzal, hogy a sportoló lakosság arányát a jelenlegi 10-ről 15%-ra növeljük.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?