Technikai K.O. - a lézer tv mindent visz

Pénzcentrum
2006. október 11. 16:00

Állandó vita forrása volt, hogy LCD vagy plazma tv-t érdemes-e inkább vásárolni. A válasz megérkezett: egyiket sem. Az ausztráliai Sidneyben mutatták be minap a világ első lézer televízióját, amelyet várhatóan már 2008-ban kapni lehet majd a kontinensméretű szigetországban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A lézer tv egy optikai meghajtó chippel működik, ez alakítja át a lézerfényt pirossá, kékké és zölddé, hogy ezáltal képek jelenjenek meg a képernyőn, amelyen 1920x1080-as felbontásban élvezhetjük a 3D hatású képeket.

A lézer tv nagy előnyei közé tartozik még, hogy az emberi szem által érzékelhető színek 90 százalékát képes megmutatni, a LCD és plazma eszközök 50 százalékos teljesítményével szemben, mindezt 25 százalékkal kevesebb energiával képes megtenni, miközben a súlya is egyharmaddal kevesebb a "hagyományos" készülékekénél.

Ha ez még nem lenne eléggé meggyőző, a lézer-csoda gyártási költségei 30 százalékkal alacsonyabbak, ez akár több ezer dolláros megtakarítást is jelenthet a vásárlóknak egy nagyobb képernyőátmérő esetén. Nem csoda hát, hogy a Mitsubishi rögtön lecsapott az újdonságra és a Samsung is jelezte érdeklődését az új találmány megalkotói felé.

A lézer további előnye, hogy míg a foszfortartalmú gázokat alkalmazó plazma tévék egy kép hosszú időn keresztüli lejátszásakor besülhetnek, az LCD tévék átvételi sebességének lassúsága miatt pedig "szellemképekkel" kell harcolnia a nézőknek, addig a lézer tv tulajdonosaink egyik problémától sem kell tartaniuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A "szuper-technika" megalkotói lehetőséget látnak arra is, hogy a lézer megjelenjen a mobiltelefonok, a laptopok, illetve a projektorok világában is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?