4 °C Budapest

Drágulás: cáfolják az interneten terjedő levelet

Pénzcentrum
2006. október 5. 11:00

2007. januárjától a fogyasztók a gyümölcslevek drágulásával szembesülhetnek - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az AC Nielsen felmérése alapján a piacvezető (24,2 % részesedéssel bíró) Sió-Eckes Kft. megháromszorozta a frissgyümölcs-felvásárlását. Körösvölgyi Zoltán marketingigazgató szerint ez a termelés mennyiségének, kiváló minőségének köszönhető. Az összesen 12 ezer tonna átvett alapanyagokból a cég gyümölcsvelőt készít, míg félsűrítményt és sűrítményt nem gyárt.

A 9,7 százalékos részesedésű Maspex Olympos Kft.-nek 50 százalékkal növekedett az idei őszibarack-feldolgozása. Mihalik Róbert ügyvezető igazgató elmondta, hogy mindez a kedvező időjárásnak és a hosszabb szezonnak köszönhető. A lengyel tulajdonú cég a termelt gyümölcspüré egy részét exportálja, mivel külföldön keresett a jó minőségű magyar gyümölcs.

A 11,7 százalékos részarányú Rauch Hungária Kft.-ről egy, az interneten terjedő levél azt állítja, hogy a cég a hazai gyümölcsfelvásárlás helyett inkább külföldről szerez be alapanyagot. Kardos Gábor, az ügyvezető igazgató ezt azonban cáfolta, sőt várhatóan 60-70%-kal több magyar alapanyagot dolgoz fel idén. A cég továbbra is túlnyomórészt hazai gyümölcsökből fedezi a szükségletét, emellett kíván exportot is lebonyolítani.

Januártól - a feldolgozóipari szakértők szerint - mindenképpen drágulni fognak a gyümölcslevek, elsősorban a forint gyengülése, és a külföldről beszerzett alapanyagok drágulása miatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20